utorak, 02.04.2024 18:10

Plava krv (2010)

Blue Bloods (Originalni naziv)

kriminalistički

Priča o njujorškoj obitelj policajaca

sez.2 ep.13Kada bogata žena umre od srčanog udara, njezina ekscentrična kćer tvrdi da je dobila poruku od Boga, koji joj je rekao da joj je majku zapravo ubio očuh.
 
Režija: Michael Pressman, Ralph Hemecker, Alex Zakrzewski
Scenarij: Robin Green, Mitchell Burgess
Uloge: Tom Selleck, Donnie Wahlberg, Will Estes, Bridget Moynahan, ...

Filmografija

Serija nas upoznaje s obitelji Reagen, američkim Ircima čiji se živote vrte oko njujorške policije. Glava obitelji je je Francis "Frank" Reagan (Tom Selleck), bivši marinac i vijetnamski veteran a sada policijski načelnik. Tu su također Francisova djeca, detektiv Danny i odvjetnica Erin kao i Francisov otac, bivši načelnik, Henry.

Serija prati njujoršku policiju i glavnog načelnika Franka Reaganoma (Tom Selleck), ratnog veterana, koji koristi svoje specifične taktike u rješavanju različitih slučajeva. Osim što je Frank već duže vrijeme udovac, izgubio je i sina policajca, koji je poginuo na dužnosti, stoga krug policajaca s kojima radi smatra svojom obitelji. S njim radi detektiv Danny (Donnie Wahlberg), zamjenica državnog odvjetnika Erin (Bridget Moynahan) i najmlađi sin Jamie (Will Estes) koji je tek postao policajac. Ova se policijska obitelj u svakoj epizodi susreće s novim izazovima i slučajevima. Otmice, pljačke i ubojstva samo su dio slučajeva s kojima se svakodnevno susreću i koje zahvaljujući svojim vještinama i znanju, uspijevaju riješiti. Serija je s emitiranjem započela 2010. godine na CBS-u te se u programu zadržala šest sezona, dok se sedma trenutno snima. Hit serija od samog početka emitiranja na CBS-u privukla je veliku pozornost gledatelja te je dobila brojne pohvale, kako zbog autentičnih njujorških lokacija, tako i zbog Selleckove uloge, koja je nagrađena Emmyjem.

Komentari (6)

Foto