Atlético San Pancho (2001)

ATLÉTICO SAN PANCHO (Originalni naziv)

komedija obiteljski sport

Film je posvećen "najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu", viđenoj iz dječje perspektive

 
Režija: Gustavo Loza
Scenarij: Carolina Rivera
Uloge: Héctor Suárez, Plutarco Haza, Giovani Florido, Erich Harrsh, Adrián Sol, ...

Filmografija

Prema tekstu nagrađivane scenaristice Caroline Rivere (Cilantro y perejil, El segundo aire), film je režirao Gustavo Loza (Al otro lado, Sexo, amor y atras perversiones) s očitom namjerom da realizira naslov koji će godinama biti omiljen među ciljnom publikom. To mu je i uspjelo jer je riječ o vrlo zabavnom i šarmantnom ostvarenju koje je okupilo uglednu ekipu filmaša, ali i nekoliko novih imena od kojih se s pravom puno očekuje.

Meksički grad San Francisco del Monte kolijevka je nogometa u zemlji, ali su dani njegove sportske slave odavno prošli. Dječak Toño (G. Florido) s prijateljima iz osnovne škole Hormigom (E. Harrsh), Tortom (A. Sol) i Maurom (P. Cervera) svaki slobodni trenutak provodi na nogometnom igralištu sanjareći da jednoga dana postane veliki igrač.

Nakon što jednoga dana razbijesni ravnateljicu škole (N. Velázquez) razbivši loptom prozor, Toña razveseli nova lopta koja neočekivano padne iz zrakoplova. Pritom Toña i prijatelje odluči trenirati stari vrtlar Don Pepe (H. Suárez) koji je i sam nekoć bio nogometni vratar. Kako bi njihova momčad Atlético San Pancho dospjela na veliko natjecanje, Don Pepe angažira profesionalnog nogometaša Alberta (P. Haza) kojega privuče Toñova majka Rebeca (L. Cavazos).

Film je pritom prava posveta "najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu", i to viđena iz dječje perspektive, još srčanije i predanije od one odraslih poklonika nogometa. Kombiniranje elemenata različitih žanrova podaruje filmu notu neizvjesnosti i uspjeli ritam, dok su najefektniji prizori, dakako, vezani uz nogometne dvoboje malih igrača.


Komentari (0)

Foto