Scott i Bailey (2011)

SCOTT & BAILEY (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Serija prati poslovni i privatni život dviju različitih detektivki manchesterske policije

 
Režija: Sarah Pia Anderson, Syd Macarthey, Ben Caron
Scenarij: Sally Wainwright, Diane Taylor, Suranne Jones, ...
Uloge: Suranne Jones, Lesley Sharp, Amelia Bullmore, Nicholas Gleaves, Ben Batt, ...

Filmografija

Uzbudljiva britanska detektivska serija nagrađivane scenaristice Sally Wainwright istražuje osobni život i karijeru dviju detektivki.

Detektivka Rachel Bailey praktična je i glasna neudana tridesetogodišnjakinja sklona polemici. Bailey je marljiva i predana detektivka. Bila je u vezi s odvjetnikom Nickom dok je on nije ostavio zbog supruge za koju Rachel nije znala. Detektivka Janet Scott je pak diplomatska i intelektualna četrdesetogodišnjakinja, a pritom je i supruga te majka dviju tinejdžerica. Imala je čvrste razloge za ulazak u detektivski posao - u djetinjstvu su joj ubili prijateljicu i taj zločin nikad nije riješen.
Obje detektivke rade u uglednoj ekipi za ubojstva manchesterske policije te su, unatoč očitim međusobnim razlikama, razvile čvrsto prijateljstvo zbog činjenice da se vrlo često nađu zajedno u teškim situacijama.
Pratimo kako se Rachel i Janet suočavaju s teškim zločinom, koji je i izazovan i psihički zahtjevan, te kako se nose sa svojim zamršenim privatnim životom. Je li Cathy uistinu preboljela prekid s Nickom i hoće li Janet naći odgovore koje traži dok istražuje ubojstvo prijateljice?
Koautorice serije su Sally Wainwright i bivša inspektorica Diane Taylor, koja je nekoć radila u ekipi za teške zločine manchesterske policije, zbog čega je "Scott & Bailey" iskrena, snažna i zabavna kriminalistička serija.

Komentari (2)

Foto