Inspektor Thorne: Plašljivko (2010)

THORNE: SCAREDY CAT (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Inspektor Thorne istražuje ubojstva za koja sumnja da su počinila dvojica serijskih ubojica

 
Režija: Benjamin Ross
Scenarij: Dudi Appleton, Jim Keeble, Mark Billingham
Uloge: David Morrissey, Eliza Newman, Sandra Oh, Glyn Grimstead, James Helder, ...

Filmografija

Hvaljeni David Morrissey još se jednom pojavljuje u ulozi neodoljivog inspektora Toma Thornea u uzbudljivoj televizijskoj adaptaciji bestselera Marka Billinghama.

Uz zvjezdanu glumačku postavu (Sandra Oh, Eddie Marsan i Aidan Gillen), triler "Scaredy Cat" kroz Thorneovu istragu nemilosrdno istražuje odnose moći i podčinjavanja.

Ubojica odabire žrtvu na kolodvoru St Pancras, prati je kući podzemnom željeznicom i zadavi je pred djetetom. Policija istodobno nalazi još jednu žrtvu: ubijena je na isti način na kolodvoru St Pancras. Strašna podudarnost: upravo je tako prije nekoliko mjeseci netko u istom danu probo dvije žene.

Thorne se našao na čelu nove ekipe: rješavaju slučajeve s kojima se drugi ne mogu nositi. No sad ne lovi jednoga, nego dvojicu serijskih ubojica: prema svemu sudeći, surađuju - ali svaki ubija za sebe.
Tvrdoglavi Thorne upušta se u bespoštednu istragu. Pomažu mu partner Holland i novakinja Sarah McEvoy. Progoni ga strašno iskustvo malenog svjedoka i uvjeren je da su ubojice povezani. Šefovi tu pretpostavku osporavaju - do sumnjivčeva uhićenja.

Thorne malo-pomalo raspleće slučaj koji se vijugavo proteže kroz cijelo desetljeće. A kad sumnjivac pobjegne, opet će se naći u lovu na dvojac ubojica. Jedan očajnički želi prestati ubijati, drugi se boji posljedica odustanka. Istraga se primiče pogibeljnu kraju...


Komentari (2)

Foto