Najbolja noć (2009)

THE GREATEST (Originalni naziv)

drama obiteljski romantika

Supružnici nastoje prebroditi smrt sina vezujući se za djevojku koja nosi njegovo dijete

 
Režija: Shana Feste
Scenarij: Shana Feste
Uloge: Pierce Brosnan, Susan Sarandon, Carey Mulligan, Aaron Taylor-Johnson, ...

Filmografija

Američka drama "The Greatest" solidan je film o supružnicima koji pokušavaju prebroditi tragičnu smrt sina vezujući se za djevojku koja nosi njegovo dijete. Premda se radi o temi koja je mnogo puta bila podloga filmske priče (Sve o mojoj majci ili Sinova soba), "The Greatest" je iznosi na originalan način, usredotočujući se na odnos supružnika te njihov odnos prema nerođenom djetetu.

Nakon što im, prilikom večernjeg izlaska, sin Bennett izgubi život u prometnoj nesreći, očajni roditelji, Allen (P. Brosnan) i Grace (S. Sarandon), izgube smisao života. Jednoga dana na vrata im zakuca Rose (C. Mulligan), djevojka koja je trudna s njihovim preminulim sinom. Oni se povežu s njom, osobito Allen, dok se Grace upozna s vozačem kamiona koji je naletio na sinov automobil, želeći saznati nešto o posljednjim trenucima njegova života. Postoji još jedna osoba koja jako pati u ovoj situaciji, a to je Bennettov mlađi brat Ryan (J. Simmons), koji žali što se nije oprostio s voljenim bratom. Pogoršao se i odnos između Allena i Grace, a sve će kulminirati kada Allen zbog stresa doživi srčani udar. Problemi su veliki, a Roseina trudnoća napreduje...

Odličnih glumačkih interpretacija, osobito su sjajni kao bračni par holivudski veterani S. Sarandon i P. Brosnan, dobro iznijansiranih odnosa među likovima i dobro oslikanih emocija, film pruža optimističan pogled na život i pronalazi nadu u bolje.


Komentari (0)

Foto