Winnetou u Dolini Smrti (1968)

WINNETOU UND SHATTERHAND IM TAL DER TOTEN (Originalni naziv)

vestern

Traper i Winnetou pomažu kćeri bojnika koja se nađe na meti bandita zbog skrivenog blaga

 
Režija: Harald Reinl
Scenarij: Herbert Reinecker, Harald Reinl
Uloge: Lex Barker, Pierre Brice, Rik Battaglia, Karin Dor, Ralf Wolter, ...

Filmografija

Nekoliko filmova iz serijala ekraniziranih priča prema Karlu Mayu režirao je austrijski redatelj Harald Reinl, nominiran za Oscara 1971. godine te redatelj vrlo gledanih filmskih serija Dr. Mabuse, Jerry Cotton i Kommissar X. Pored glavnih glumaca, Pierre Bricea i Lexa Barkera, komični karakter kojeg tumači Ralf Wolter uveseljava svojim naivnim shvaćanjem situacija.

Razbojnici predvođeni zloglasnim Murdockom u potrazi za zlatom napadnu i ubiju bojnika Kingsleya koji je znao gdje je zlato skriveno. Njegova kći Mabel Kingsley stiže na Zapad u potrazi za ocem te s pismom koje otkriva gdje se nalazi zlato. Old Shatterhand je prati, a pridružuju mu se vojska i Winnetou. Očekujući pomoć od Siouxa, iznenadi ga njihovo neprijateljsko raspoloženje. Potraga ih odvodi u opasne predjele indijanske zemlje, u dolinu zmija i dolinu smrti kroz koje ih vodi apaški poglavica Winnetou...

Film je snimljen na prekrasnim lokacijama kanjona Zrmanje, Roškoga slapa, okolice Dubrovnika te u Bosni, okolica Trebinja i Popovo polje.


Komentari (0)

Foto