Inspektor Thorne: Laku noć pospanke (2010)

Thorne: Sleepyhead (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Istražujući neobične napade na mlade žene inspektor traga za lukavim serijskim ubojicom

 
Režija: Stephen Hopkins
Scenarij: Dudi Appleton, Jim Keeble, Mark Billingham
Uloge: David Morrissey, Natascha McElhone, Aidan Gillen, Eddie Marsan, ...

Filmografija

David Morrissey tumači ulogu karizmatičnog inspektora Toma Thornea u još jednoj izvrsnoj mini seriji koja je adaptacija bestselera Marka Billinghama.

"Sleepyhead" nudi nov pristup detektivskoj priči: gledatelje očekuje koktel s jednakom dozom uzbuđenja i jeze.

Thorne istražuje niz neobičnih napada na mlade žene. U utrci s vremenom i u nastojanju da nađe zagonetnoga serijskog ubojicu vraćaju mu se noćne more iz prošlosti. Prve tri žrtve nađene su mrtve, a četvrta, Alison Willets, preživjela je.

No, Alison je pretrpjela moždani udar izazvan vještim pritiskom na osjetljive točke na glavi i vratu. Vidi, čuje i osjeća, svjesna je svega što se oko nje zbiva, ali ne može se ni micati ni komunicirati. Ta pojava naziva se sindromom zaključanosti u vlastitu tijelu. Policija vjeruje da je preživjela Alison ubojičina prva pogreška. No, Thorne otkriva strašnu istinu. Ubojica je s Alison postigao cilj koji je promašio u prethodna tri ubojstva. Thorne je svjestan da će žrtava najvjerojatnije biti još: zločinac se s jednakim užitkom poigrava s njim i daje oduška bolesnoj mašti. Njegov plan je užasan i inspektor mora što prije naći ubojicu, a Alison, jedina osoba koja može otkriti njegov identitet, nijemo šuti...


Komentari (1)

Foto