Pravi Howard Spitz (1998)

REAL HOWARD SPITZ (Originalni naziv)

komedija

Howard pokušava živjeti od pisanja i nadmašiti svog idola ,ali snovi mu se ne ostvaruju

 
Režija: Vadim Jean
Scenarij: Jurgen Wolff
Uloge: Kelsey Grammer, Genevieve Tessier, Amanda Donohoe, Joseph Rutten, ...

Filmografija

U ovoj zabavnoj obiteljskoj komediji naslovnu ulogu igra izvrsni Kelsey Grammer, poznati Frasier iz istoimene humoristične serije.

Howard Spitz (K. Grammer) pokušava živjeti od pisanja i nadmašiti Raymonda Chandlera, ali mu ni jedno ni drugo ne polazi za rukom. Jednom prigodom nađe se u knjižari za vrijeme kad jedna autorica potpisuje svoju knjigu. Pomalo smiješna gospođa još smješnijeg imena slavna je spisateljica za djecu i Howard u nevjerici otkriva da gospođa Theodora Winkle izdaje knjige u nakladama o kojima on može samo maštati.

Dolazi na ideju da i sam piše dječje knjige, a da ne bi dijelio honorar, sam će ih i ilustrirati. Kako ne zna ništa o djeci pa ni o onome što njih zanima, odlazi u knjižnički odjel za djecu i upozna komunikativnu Samanthu Kershaw (G. Tessier). Samantha voli čitati, živi s majkom i u potrazi je za ocem.

Iako je Howardovi detektivski romani ne zanimaju, voljela bi kad bi netko s istražiteljskim iskustvom pronašao njezina oca. Howard nudi devetogodišnjoj djevojčici poslovni dogovor: ona će pročitati rukopis njegove priče za djecu o kravi detektivki, a on će pokušati naći njezinog tatu. Dogovor je sklopljen, Samantha će se pokazati kao korisna suradnica, a Howard će upoznati njezinu zgodnu, ali strogu mamu (A. Donohoe).

 


Komentari (0)

Foto