Pinky i Mozgalo (1995)

Steven Spielberg present:Pinky and the Brain (Originalni naziv)

animirani

Dva laboratorijska miša, splektaroš Mozgalo i ne baš pametni Pinky pokušavaju preuzeti svijet

 
Režija: Kirk Tingblad, Charles Visser, Liz Holzman, ...
Scenarij: Wendell Morris, Tom Sheppard, ...
Uloge: Rob Paulsen, Maurice LaMarche, Tress MacNeille, Frank Welker, Jeff Bennett...

Filmografija

Crtani film o urnebesnim dogodovštinama dvojice laboratorijskih miševa koji je osvojio ukupno sedam nagrada, među kojima nekoliko nagrada "Daytime Emmy" i "Annie" te još 16 nominacija.

Pinky i Mozgalo su dva urnebesno smiješna laboratorijska miša koji borave u kavezu u istraživačkom objektu Acme Labs-a. Mozgalo je sebičan i spletkari, dok je Pinky dobroćudan, ali nije najpametniji. U svakoj epizodi, Mozgalo smišlja novi plan da preuzme svijet, što u konačnici završava neuspjehom, bilo zbog Pinkyjevog nesnalaženja, nemogućnosti provođenja Mozgalovih planova i njegove arogancije ili pak zbog okolnosti koje su izvan njihove kontrole.

O likovima:

Mozgalo - Njegov rep je savijen poput stubišta te ga često koristi za otključavanje brave kaveza. Vrlo je inteligentan te razvija složene planove za globalnu dominaciju koristeći politiku, kulturne reference i vlastite izume.  Čini se hladan i bez emocija, ali ima suptilan smisao za humor te čak posjeduje i neki božićni duh.

Pinky - Drugi genetski modificirani miš koji dijeli kavez s Mozgalom. Pinky je vrlo nestabilan i hiperaktivni miš koji ne može zadržati koncentraciju. Otvoreniji je od Mozgala, i puno sretniji. Redovito pomaže Mozgalu u osvajanju svijeta, iako ga on obično omalovažava.


Komentari (0)

Foto