Isplata (2003)

PAYCHECK (Originalni naziv)

akcija triler sf

B.Affleck je spoj računalnog genija i špijuna koji krade i prodaje tajne velikih tvrtki

 
Režija: John Woo
Scenarij: Philip K. Dick, Dean Georgaris
Uloge: Ben Affleck, Aaron Eckhart, Uma Thurman, Paul Giamatti, Colm Feore, ...

Filmografija

Susret znanstveno-fantastične legende, Philipa K. Dicka, i akcijskog genija, Johna Wooa, bio je jedan od najintrigantnijih filmskih događaja 2003. Woo je uspio u naizgled nemogućoj misiji: spojiti fascinantne Dickove ideje sa svojim virtuoznim akcijskim sekvencama!

U svijetu budućnosti Michael Jennings (Ben Affleck) je vrlo tražen spoj računalnog genija i iznimno sposobnog špijuna. Jenningsova je profesija dočepati se strogo čuvanih tajni velikih kompanija te ih prodati njihovu konkurentu koji mu, nakon svakog obavljenog posla, izbriše sjećanje zbog sigurnosti od progona. Kad Jennings nakon jednog posebno zahtjevnog posla ostane posve bez novca, poznanstava i djevojke u koju se zaljubio, dr. Rachel Porter (Uma Thurman), on shvaća kako je posrijedi zavjera. Uskoro su na Jenningsovu tragu policajci i zločinci, a on je optužen za zločin koji nije počinio. Jedini spas bjegunac pronalazi u nizu predmeta koje je ostavio prije brisanja sjećanja, a koji ga vode do osobe koja mu je sve namjestila...
Scenarist Dean Georgaris ("Lara Croft Tomb Raider: Kolijevka života") preuzeo je na sebe ogroman teret adaptacije kratke priče Philipa K. Dicka ("Blade Runner"), u kojoj je naglasak na vrlo jednostavnom vremenskom paradoksu. Georgaris je, naravno, prilagodio priču za film i stavio naglasak na karakter Michaela Jenningsa.
Pored Bena Afflecka, u "Isplati" se pojavljuje doista velik broj provjerenih glumačkih imena, poput Ume Thurman ("Kill Bill", "Gattaca"), legendarnog negativca Colma Feorea ("Egzorcizam Emily Rose", "Riddickove kronike"), sjajnog karakternog glumca Paula Giamattija ("Stranputica") te uvijek izvrsnog Joea Mortona ("Ali", "Astronautova žena"). Kao i svi ostali filmovi Johna Wooa, i "Isplata" je prava akcijska gozba, a intrigantan zaplet, ponikao iz zapanjujućeg unutarnjeg svijeta velikana znanstvene fantastike, donosi dodatne bodove ovomu projektu!

Komentari (1)

Foto