Winnetou 2 (1964)

WINNETOU 2 (Originalni naziv)

avantura vestern

Winnetou se upusti u borbu protiv bezobzirnog naftaša koji želi zaratiti Indijance i bije

 
Režija: Harald Reinl
Scenarij: Karl May, Harald G. Petersson
Uloge: Lex Barker, Pierre Brice, Anthony Steel, Karin Dor, Klaus Kinski, ...

Filmografija

U drugom nastavku filmskog serijala Winnetou Indijanac koji usprkos svim nepravdama koje je bijela ljudska rasa nanijela njegovom plemenu vjeruje u dobrotu, poštenje i prijateljstvo bijele braće te se nastavlja boriti protiv nepravde i pljačke.

Nakon što mu umre otac, Winnetou (P. Brice) postaje poglavica svih Apaša čije se područje prostire između Teksasa i Novog Meksika. Old Shatterhand (L. Barker) i Winnetou sada su i krvna braća. Jašući kroz apaške predjele, Winnetou spašava lijepu Indijanku Ribannu od napada velikog medvjeda ne znajući da je lijepa squo poglavičina kći iz susjednog plemena. Stigavši u indijansko naselje Ribannino, Winnetou spašava trojicu zarobljenih vojnika no selo ubrzo napadnu bijeli banditi, plaćenici naftaša Forrestera kojem je cilj zavaditi Indijance i bijelce. Između Winnetoua i Ribbane rađa se ljubav no prije toga Winnetou, zajedno sa svojim prijateljem Old Shatterhandom, ima zadatak razotkriti Forresterove zle namjere i razjuriti njegovu bandu...

U ulozi Old Shatterhanda, krvnog brata Winnetoua gledamo Lexa Barkera, američkog glumca koji se u svojoj domovini proslavio ulogom Tarzana, dok ulogu jednog od negativaca tumači slavni njemački glumac Klaus Kinski. Njemačko-hrvatska koprodukcija otvorila je vrata mnogim našim filmskim djelatnicima i glumcima pa tako u ovom nastavku kao i u nekoliko idućih jednu od sporednih uloga igra naš poznati glumac Ilija Ivezić.


Komentari (0)

Foto