Der Schut (1964)

DER SCHUT / YELLOW DEVIL (Originalni naziv)

avantura

Pustolov se pridružuje ženi u potrazi za imućnim mužem kojeg je oteo albanski bandit

 
Režija: Robert Siodmak
Scenarij: Karl May, Georg Marischka
Uloge: Lex Barker, Marie Versini, Ralf Wolter, Rik Battaglia, Marianne Hold, ...

Filmografija

Karl May, njemački pisac s kraja 19. stoljeća, jedan je od najčitanijih i najprevođenijih (prevođen na tridesetak jezika) pisaca današnjice po čijim su djelima snimani filmovi, serije, rađeni stripovi. May je stvarao zabavno štivo, pustolovne maštarije u kojima su njegovi junaci Old Shatterhand, dr. Karl Sternau, Kara Ben Nemsi i ostali putovali kroz daleke krajeve boreći se protiv negativaca i ispravljajući nepravdu nanesenu slabijima.

Putujući Otomanskim Carstvom, Kara Ben Nemsi nađe se na području današnje Albanije te ubrzo dozna da je stanovništvo u strahu i pod terorom lokalnog bandita poznatog kao Schut. Schut u pratnji svoje bande otima i ubija, a nitko mu ne može ući u trag jer osim što se ne zna gdje se krije, ne zna se ni o kome se radi. Nakon što Schut otme imućnog Francuza Henrya Galingrea, njegova žena Annette hrabro krene u potragu za mužem, a pomoći će joj Kara Ben Nemsi...

Lex Barker, američki glumac koji se u svojoj domovini proslavio ulogom Tarzana krajem pedesetih, u potrazi za ulogama okrenuo se europskoj filmskoj produkciji te tako ostvaruje uloge u 12 filmskih priča prema Mayevim romanima i postaje prava glumačka zvijezda u Njemačkoj. Barker je utjelovio trojicu Mayevih junaka od kojih je najpoznatiji Old Shatterhand, krvni pobratim najslavnijeg Indijanca na ovim prostorima, Winnetoua, zatim Kara Ben Nemsia koji putuje istokom te dr. Karla Sternaua čija se pustolovna istraživanja odvijaju na meksičkom tlu.


Komentari (0)

Foto