Drugi svjetski rat - Izgubljene snimke (2009)

WORLD WAR II - LOST FILMS (Originalni naziv)

dokumentarni

Serijal otkriva na koji način su II svj. rat doživjeli Amerikanci koji su se u njemu borili

 
Režija: Matthew Ginsburg, Frederic Lumiere
Scenarij: Matthew Ginsburg, Bruce Kennedy, Ben Kaplan, ...
Uloge: Gary Sinise, Charles Scheffel, Justin Bartha, Ron Livingston, Rob Lowe, ...

Filmografija

Ova vizualno očaravajuća dokumentarna serija koja pomiče granice dosada viđenog ispričat će nam kako je rat doživjelo 12 milijuna Amerikanaca koji su se borili u njemu ili ga na bilo koji način podupirali.

U seriji su prikazane originalne i dosada nikada viđene snimke u boji, a kroz nju će nas voditi glumac i dobitnik nagrade Emmy Gary Sinise (CSI: NY). Uz pomoć HD tehnologije sačuvano je i obnovljeno tisuću sati arhivskih snimki u boji koje će nam pokazati kako je rat izgledao i zvučao za 12 milijuna Amerikanaca koji su se borili u njemu, a vidjet ćemo i intervjue i ulomke iz neobjavljenih dnevnika i spisa.



Serija inspiraciju crpi iz više od 3000 sati arhivskih snimki u boji koje su otkrivene u arhivima i privatnim zbirkama diljem svijeta te su besprijekorno restaurirane uz pomoć HD tehnologije. Njih neupadljivo nadopunjuju suvremene, umjetnički snimljene scene visoke rezolucije, koje će nam otkriti u što su se pretvorila mjesta na kojima su se vojnici borili i umirali. Eksplozivno rezonantno ozvučenje Dolby Digital 5.1 prepuno autentičnih i jedinstvenih zvukova pomoći će u stvaranju jasnog i neposrednog doživljaja.
Serija prati iskustva muškaraca čija će se osobna putovanja isprepletati tijekom rata. Vrhunski hollywoodski glumci emocionalno nam prenose njihove riječi otkrivene u neobjavljenim dnevnicima i spisima.

Komentari (0)

Foto