Statisti (2005)

EXTRAS (Originalni naziv)

komedija

Andy je napokon napredovao od statista do glavne tv zvijezde

 
Režija: Ricky Gervais, Stephen Merchant
Scenarij: Ricky Gervais, Stephen Merchant
Uloge: Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Keith Chegwin, Diana Rigg...

Filmografija

Statisti (Extras) britanski je sitcom o statistima koji rade na filmskim setovima i u kazalištu. Serija je nastala u zajedničkoj produkciji BBC-a i HBO-a, a kreirali su je, napisali i režirali Ricky Gervais i Stephen Merchant, koji se ujedno i pojavljuju u njoj. Statisti prate živote Andyja Millmana, njegove prijateljice Maggie i Andyjeva agenta Darrena Lamba te Andyjev postupni put prema slavi.

Statisti imaju dvije sezone s po šest epizoda te božićni specijal. Prva epizoda u Ujedinjenom je Kraljevstvu emitirana 21. srpnja 2005. na BBC Two, a 25. rujna 2005. na HBO-u u SAD-u. Druga sezona u Britaniji se počela prikazivati na BBC Two 14. rujna 2006., a u SAD-u na HBO-u te u Australiji na ABC-u 14. veljače 2007.[1] Božićni specijal emitiran je 27. prosinca 2007. na BBC Two te 16. prosinca 2007. na HBO-u. Obje sezone dostupne su na DVD-u u Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u.



Serija je snimljena u tradicionalnom sitcom stilu, a ne u stilu lažnog dokumentarca kojeg su Gervais i Merchant koristili u svojoj prethodnoj seriji U uredu. Svaka epizoda ima bar jednog gosta; televizijsku ili filmsku zvijezdu, koji igraju ono što Gervais i Merchant nazivaju "izopačenim" verzijama njih samih (često je slučaj o pretjeranim ili izvrnutim parodijama njihovih javnih pojava).
U drugoj sezoni gostovali su Orlando Bloom, David Bowie, Daniel Radcliffe, sir Ian McKellen, Chris Martin i Robert Lindsay.
Unatoč tome što ga još ljute Maggie, njegova nesretna najbolja prijateljica i nepoznata statistica, i Darren, njegov beskoristan menadžer, Andy Millman napokon je napredovao od statista iz stražnjeg plana u televizijsko lice s glavnom ulogom u novoj situacijskoj komediji When the Whistle Blows. Je li doista u pitanju velik proboj o kojem je uvijek sanjao?
Pokušava stvoriti profinjenu komediju koja će izdržati test vremena. BBC zanimaju druge stvari, smiješne vlasulje i ganjanje gledanosti. Vrijeme je da se Andy odlučno postavi. Ono što je počelo kao nešto osobno i iskreno, postaje neugodnost budući da debele naočale i kovrčave vlasulje odjednom postaju vrhunac komedijskih dosjetki i na kocki je Andyjev integritet. Da pregrize jezik i nastavi bez obzira na sve ili da napusti brod i vrati se skromnom poslu statista?

Komentari (1)

Foto