Otkažite božić (2010)

CANCEL CHRISTMAS (Originalni naziv)

komedija obiteljski fantastika

Kako ne bi dobio otkaz zbog skupih darova Djed Božićnjak mora povratiti pravi božićni duh

 
Režija: John Bradshaw
Scenarij: David Alexander
Uloge: Judd Nelson, Justin Landry, Natalie Brown, John Fleming, Sante Scaletta, ...

Filmografija

Ovaj izvrstan film jedan je od onih koji na vrlo zabavan način zaista potiču obnavljanje pravog božićnog duha i zaboravljenih vrijednosti. Uz zanimljiv scenarij, dobru režiju i odlične glumce posebno treba istaknuti J. Fleminga, koji je za ulogu Adama nominiran za nagradu Young Artist.

Djed Božićnjak (J. Nelson) će dobiti otkaz jer ga Odbor za Božić smatra djelomično odgovornim zbog toga što se izgubio duh pravog Božića, Božić je postao vrijeme skupih darova, a ne sreće i zadovoljstva. Djed Božićnjak je kriv zato što sluša dječje želje i daruje im ono što požele, a to su sve skuplje igračke. Dobio je otkazni rok i, ako želi zadržati posao, a time i spasiti Božić - jer nakon njega Odbor nikad više neće zaposliti novog Djeda Božićnjaka - u tom otkaznom roku mora ponovno vratiti duh pravog Božića. Dobio je zadatak da duhu Božića vrati trojicu dječaka, od kojih su dvojica zločesti, a jedan dobar.

Zločesti su Farley Morgan (S. Scaletta) i Steve Rojack (C. Price), najbolji prijatelji, koji zagorčavaju život svima u školi, učenicima, domaru, nastavnicima. Može im biti, jer je Farleyjev otac (D. Keeley) član školskog odbora i svake godine školi daruje basnoslovne donacije. Steve radi sve što radi i Farley. Treći je Adam Claymore (J. Fleming), dječak koji je u prometnoj nesreći izgubio oca i sam ostao oduzet. Njegova majka Jeannie (N. Brown) nastavnica je u školi. Kod kuće se bori s Adamovom povučenošću i odbijanjem, a u školi s nepodopštinama Farleyja i Stevea. No, dolazak novog domara, Crisa Frosta (J. Nelson), i njegovog pomoćnika, g. Elfmana (J. Landry), počet će mijenjati situaciju...


Komentari (0)

Foto