Čuvari zakona (1998)

U.S. MARSHALS (Originalni naziv)

akcija triler

Savezni šerif T. L. Jones kreće u lov na tajnog agenta kojeg su iznevjerili poslodavci

 
Režija: Stuart Baird
Scenarij: John Pogue, Roy Huggins
Uloge: Tommy Lee Jones, Wesley Snipes, Robert Downey Jr., Joe Pantoliano, ...

Filmografija

"Čuvari zakona" nastavlja se na veliki hit Andrewa Davisa "Bjegunac" kroz lik saveznog šerifa Sama Gerarda i njegova glumačkog interpreta T. L. Jonesa. Riječ je o iznimno atraktivnom ostvarenju koje svoju privlačnost podjednako duguje dvojici sjajnih glavnih glumaca - T. L. Jonesu i Wesleyu Snipesu, kao i ostatku respektabilne glumačke ekipe.

Savezni šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) ponovno ima pune ruke posla! Ovaj put njegova je meta zagonetni bjegunac Mark J. Sheridan, nepobjediva borilačka mašina koja skriva tajnu o visoko kompromitiranim dužnosnicima.Nakon pada aviona za transport zatvorenika u rijeku Ohio, jedan od njih, Mark Sheridan (Wesley Snipes), iskorištava nesreću kako bi umakao ruci pravde. Malo ljudi zna da je Sheridan zapravo tajni agent kojega su iznevjerili poslodavci, a koji je postao najtraženija pokretna meta u državi. U lov za Sheridanom kreće čuveni savezni šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones), pitajući se, korak za korakom, tko je uistinu taj zagonetno vješti bjegunac ispred njega. I dok Gerard, kojemu se pridružuje FBI-ev agent John Royce (Robert Downey Jr.), polako otkriva istinu o čovjeku kojega lovi, Sheridan je sve bliže krivcu za svoje zatvaranje...
Glumačka postava koju ste zapamtili u popularnom "Bjeguncu" ostala je gotovo ista. No, umjesto intelektualnog dr. Kimblea, kojega je tako sjajno odigrao Harrison Ford, sada imamo spoj pameti i mišića u obliku Wesleya Snipesa, kao neuhvatljivog agenta Sheridana. "U.S. Marshals" nadmašio je akcijske scene iz prvog dijela i nevjerojatnim, neustrašivim koreografijama podigao standard za koplje iznad!

Komentari (3)

Foto