Hej, kako si? (2010)

BUNA! CE FACI? / HELLO! HOW ARE YOU? (Originalni naziv)

komedija romantika

Par nezadovoljan jednoličnim brakom odluči preko interneta pronaći srodne duše

 
Režija: Alexandru Maftei
Scenarij: Lia Bugnar
Uloge: Dana Voicu, Ionel Mihailescu, Paul Diaconescu, Jordi Garcia, Ana Popescu, ...

Filmografija

Glavne vrline ovog filma leže u spretnom variranju konvencija komedije zabune, koja se zgodno križa s komedijom situacije i karaktera, kao i u životnim, slikovitim, lagano pomaknutim i prilično zanimljivim likovima čije postupke gledatelj razumije i s kojima se lako identificira. Uz suradnju scenaristice Lie Bugnar redatelj zgodno i učinkovito kreira svijet svojih protagonista, običnih ljudi uhvaćenih u dosadu i rutinu svakodnevice koju bi željeli promijeniti.

Dobrodušni Gabriel (I. Mihailescu) i njegova brižna supruga Gabriela (D. Voicu) nezadovoljni su životnom rutinom zbog koje su im iz braka, u kojem imaju i sina tinejdžera Vladimira (P. Diaconescu), gotovo sasvim nestale nekadašnja strast i zaljubljenost, a uselile se jednoličnost i dosada. Stoga oni, da bi u svoje živote unijeli malo promjene i svježine, odluče preko interneta potražiti srodne duše i možda pronaći nove ljubavi. Nakon brojnih peripetija i nesnalaženja, a pred očima zbunjenog Vladimira u kojem divljaju hormoni i koji otkriva seks, spoznat će da su osobe koje su im se svidjele u virtualnom svijetu zapravo oni sami...

Ovo je ležerno i nepretenciozno, ali i duhovito, solidno režirano i prilično zabavno ostvarenje. Autori spretno uspijevaju iz konvencionalnih svakodnevnih situacija nerijetko izvući maksimum komike, a pritom se oslanjaju na raspoložene glumačke interpretacije. Film Alexandrua Mafteija je djelo koje osvaja svježinom, originalnošću i dinamičnošću, ali i redateljevom ljubavlju prema plastično predočenim likovima, kao i zgodnim životnim zapažanjima i komentarima.


Komentari (0)

Foto