Treba ubiti Bona (2011)

Killing Bono (Originalni naziv)

komedija glazba

Priča o dva brata i njihovoj potrazi za rock 'n' roll slavom

 
Režija: Nick Hamm
Scenarij: Dick Clement, Ian La Frenais
Uloge: Ben Barnes, Robert Sheehan, Krysten Ritter, Seán Doyle

Filmografija

Rock 'n' roll komedija o dvojici braće Iraca koji se bore za svoje mjesto na glazbenoj sceni 1980-ih i pokušavaju steći svjetsku slavu, ali ostaju u sjeni školskih kolega iz grupe „U2“ koja postaje najuspješniji bend na svijetu.

Neil McCormick oduvijek je sanjao o tome da postane slavan. Mladoga irskog skladatelja i neotkrivenoga genija može zadovoljiti jedino slavan život rock n' roll zvijezde. Ali u školskom bendu „The Hype“ ima mjesta samo za jednog pjevača i to je mjesto već pripalo njegovu prijatelju Paulu. Stoga Neil osniva vlastiti bend zajedno s bratom Ivanom, odlučivši ostaviti „The Hype“ za sobom. No postoji problem: „The Hype“ je promijenio ime. U „U2“. A Paul se sad naziva Bono.

Naravno, Neilu preostaje samo jedno: postati uspješniji od benda „U2“. Braća odlaze u London u potrazi za slavom, ali okrutnost glazbene industrije i nagli uspjeh bivših školskih kolega osujeti svaki njihov pokušaj. No kada napokon uspiju, Ivan dozna šokantnu istinu o Neilovu rivalstvu s grupom „U2“, zbog čega sve što su postigli može biti uništeno. I dok se ruši njegov san da postane slavan roker, Neil za svoj neuspjeh okrivljuje Bonov uspjeh.

Je li on „yin“ Bonova „yanga“? Je li njegova sudbina zauvijek biti u sjeni slavnih? Što ako odgovor leži u tome da… treba ubiti Bona?


Komentari (0)

Foto