Mary Higgins Clark: Prevrnuta kolijevka (2004)

Mary Higgins Clark: The Cradle Will Fall (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Okružna tužiteljica upusti se u intrigantnu istragu navodnog samoubojstva trudne žene

 
Režija: Rob King
Scenarij: John Benjamin Martin, Mary Higgins Clark
Uloge: Angie Everhart, John Ralston, Philippe Brenninkmeyer, Wiliam B. Davis, ...

Filmografija

Solidan triler rađen prema istoimenom romanu poznate spisateljice kriminalističkih romana Mary Higgins Clark. Već je petnaestak njezinih romana doživjelo ekranizaciju, jer su vrlo pitak materijal za televizijske adaptacije - misteriozno ubojstvo, ljubavna priča i melodrama - kao stvoreno za širok krug publike.

Okružna tužiteljica Katie DeMaio (A. Everhart) doživi lakšu prometnu nesreću nakon koje je zbog najbližeg smještaja prima dr. Edgar Highley (P. Brenninkmeyer), inače stručnjak u bolnici za liječenje neplodnosti. Te noći Katie se učini kako kroz prozor vidi muškarca koji stavlja tijelo mrtve žene u prtljažnik automobila, no sljedeće jutro sve pripiše omamljenosti i stresu zbog nesreće. Isti dan započinje istragu smrti žene koja je u visokom stupnju trudnoće počinila samoubojstvo. Dokazi upućuju da se zapravo radi o ubojstvu, a osumnjičeni su njezin muž i ljubavnica. Događaju se nova ubojstva, a Katie ne sluti da je vrlo blizu pravom ubojici...

Ova intrigantna priča već je poslužila 1983. za istoimenu ekranizaciji u kojoj je glavnu ulogu tumačila Lauren Hutton. Ovaj put ulogu tužiteljice preuzela je bivša manekenka i top model Angie Everhart, slavna kao prva crvenokosa ljepotica koja se pojavila na naslovnici poznatog ženskog časopisa Elle. Debitirala je s Arnoldom Schwarzeneggerom u filmu "Posljednji akcijski junak" 1993. godine, ali karijera joj nije poprimila značajniji tijek.


Komentari (0)

Foto