Kratko putovanje u raj (2005)

A LITTLE TRIP TO HEAVEN (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Istražitelj osiguravajućeg društva F.Whitaker istražuje namještenu prometnu nesreću

 
Režija: Baltasar Kormákur
Scenarij: Baltasar Kormákur, Edward Martin Weinman
Uloge: Forest Whitaker, Julia Stiles, Jeremy Renner, Alfred Harmswort, Peter Coyote

Filmografija

Baltasar Kormákur jedan je od vodećih islandskih sineasta, a afirmirao se ostvarenjem "101 Reykjavik", koji je svojedobno nagrađen i u međunarodnom programu Pulskog festivala, a bio je nominiran za prestižnu nagradu Europske filmske akademije Europsko otkriće godine.Film je 2006. godine osvojio FIPRESCI nagradu na Geteborg film festivalu.Riječ je o filmu koji iznimnu pozornost posvećuje stilskom iskazu i građenju ugođaja, a izvedbe vrhunskih glumaca samo su dodatni plus.

U namještenoj prometnoj nesreći stradao je muškarac, navodno brat mlade Isold (Julia Stiles), Calvin, osiguran na milijun dolara koji bi njoj trebali pripasti. Osiguravajuće društvo, poznato po tvrdoći u isplati polica, šalje svog istražitelja Abea Holta (Forest Whitaker) kako bi ispitao slučaj.Abe odmah uoči sumnjive momente, ali Isold mu se svidi, ne samo zato što je mlada i privlačna, nego i stoga što očito pati u braku sa suprugom Fredom (Jeremy Rennerte) te joj je novac potreban da sebe i dijete izvuče iz njega.

 "A Little Trip to Heaven" Kormákurov je pokušaj proboja na američko tržište, rađen je u suradnji s američkim partnerima i s velikim zvijezdama, oskarovcem Forestom Whitakerom (Posljednji škotski kralj, Soba panike, Duh Pas: Put samuraja, Dim) i Juliom Stiles (Deset razloga zašto te mrzim, Osmijeh Mona Lise, Bourneov identitet, Bourneova nadmoć) u glavnim ulogama, a malu, no efektnu ulogu ima i kultni Pete Coyote (Gorki mjesec, Kika, Femme Fatale).


Komentari (0)

Foto