Zadatak: Uhvatite Šakala (1997)

THE ASSIGNMENT (Originalni naziv)

triler

Tajne službe odluče iskoristiti američkog vojnika u lovu na zloglasnog terorista

 
Režija: Christian Duguay
Scenarij: Dan Gordon, Sabi H. Shabtai
Uloge: Aidan Quinn, Donald Sutherland, Ben Kingsley, Claudia Ferri

Filmografija

Potencijalno sramotnu pogrešku američke i izraelske tajne službe uspjele su preokrenuti u svoju korist pa su krivooptuženog čovjeka iskoristile u jednom od najtežih zadataka, koji glasi jednostavno - "Uhvatite Šakala!"...

Prije nekoliko godina američki je vojnik Annibal Ramirez (Aidan Quinn) na privatnom putovanju u Izraelu uhićen jer je zbog velike sličnosti greškom zamijenjen za poznatog međunarodnog terorista Carlosa "Šakala" Sancheza.
Kada se pogreška razjasnila, Amerikanci i Izraelci odlučili su Ramireza iskoristiti u lovu na zloglasnog Šakala. Ramirezu su dodijeljeni posebni treneri, koji bi ga trebali obučiti za ulogu najpoznatijeg svjetskog terorista, a obuka uključuje cijeli niz nezgodnih i jako opasnih situacija. Annibal se s vremenom toliko uživi u svoju ulogu da se granice njegova stvarnog života i života čovjeka kojega bi trebao glumiti počinju miješati, što izaziva opasnost za njegovu obitelj.
Triler redatelja Christiana Duguaya "Uhvatite Šakala" temelji se na često nimalo uspješnim naporima svjetskih tajnih službi u hvatanju terorista čije su akcije nanijele velika zla u mnogim državama.
Spajajući činjenične podatke akcijskog i kriminalističkog predznaka s elementima psihološke drame kroz koju prolazi fiktivni lik Annibala Ramireza, Duguay i scenaristi napravili su film koji se gleda u jednom dahu. Aidan Quinn sjajan je u ulozi čovjeka koji se slučajno našao u misiji, a uz njega u filmu briljiraju doajeni Donald Sutherland i Ben Kingsley.

Komentari (0)

Foto