Noć u muzeju (2006)

Night At The Museum (Originalni naziv)

akcija komedija avantura

Noćni čuvar Prirodoslovnog muzeja otkrit će da pustolovina započinje kad posjetitelji odu

 
Režija: Shawn Levy
Scenarij: Ben Garant, Thomas Lennon
Uloge: Ben Stiller, Dick Van Dyke, Mickey Rooney, Bill Cobbs, Robbin Williams

Filmografija

Dvorane Prirodoslovnog muzeja ispunjene su najnevjerojatnijim stvarima – prapovijesnim stvorenjima divljeg pogleda, opakim drevnim ratnicima, davno izgubljenim plemenima, afričkim zvijerima i legendarnim povijesnim junacima – koji su svi zauvijek zamrznuti u vremenu. Ili… jesu li doista?

Larry Daley (Ben Stiller) je sanjar koji je oduvijek slutio da ga čekaju velike stvari u životu, samo što nije znao na koji način ostvariti snove. Niti jedna od njegovih ideja i inovacija nije mu se isplatila pa je bio primoran prihvatiti posao noćnog čuvara u prirodoslovnom muzeju. No Larry nije mogao pretpostaviti da će se jedan tako dosadan i nezanimljiv posao pretvoriti u avanturu njegova života kada shvati da muzej noću postane vrlo živahan. Egipatsko prokletstvo oživjelo je artefakte i voštane figure, pa dok Atila Bič Božji (Patrick Gallagher) juriša kroz hodnike muzeja, a Tyrannosaurus Rex je željan igre, Larry mora za njima čistiti nered i pritom paziti da niti jedan izložbeni primjerak ne umakne iz muzeja jer će se u dodiru s jutarnjim svjetlom pretvoriti u prah.
Producenti ove komične avanture obavili su zaista odličan posao pri odabiru glumačke postave koju čine vrhunski svjetski komičari novije i starije generacije - Ben Stiller, Owen Wilson, Robbie Williams, Mickey Rooney, te britanski duo Steve Coogan i , uz Larryja Davida, najveći komičar današnjice - Ricky Gervais. Glavna uloga pripala je Benu Stilleru koji je uspio bez pretjerivanja u glumi izvrsno odigrati simpatičnog noćnog čuvara. Osim prije spomenutih glumaca, ne bi bilo u redu ne spomenuti Dicka Vana Dykea, Patricka Gallaghera i Billa Cobbsa, istaknute glumce koji su pridonijeli da ova sjajno odmjerena i izvrsno posložena obiteljska avantura prepuna akcije i smijeha preraste u jedan od velikih filmskih hitova 2006.
Redatelj Shawn Lavy je itekako iskusni filmaš koji je radio s najvećim komičarima - Steveom Martinom u "The Pink Panther (2006)" i "Cheaper by the dozen" te sa Stevom Carellom ("The Office (USA)") i Tinom Fey ("30 Rock") u "Savršenom spoju", no, iako je snimio nekolicinu uspješnica, "Noć u muzeju" ipak ostaje njegova filmska perjanica.

Komentari (5)

Foto