Hollywoodska prevara (2020)

The Comeback Trail (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Kako bi otplatio svoje dugove propali redatelj pokušava ubiti svog glavnog glumca

 
Režija: George Gallo
Scenarij: George Gallo, Harry Hurwitz, Josh Posner
Uloge: Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Morgan Freeman, Zach Braff, Emile Hirsch...

Filmografija

Film prati Maxa Barbera (Robert De Niro) i njegova partnera Waltera (Zach Braff) koji glume otpisane producente B-filmova koji se nađu u problemima s mafijaškim šefom Reggiejem Fontaineom (Morgan Freeman).

Max Barber (Robert De Niro) je Hollywoodski producent niskobudžetnih filmova koji će napraviti ili reći sve samo da uspije snimiti svoj film. Walter Creason (Zach Braff) je Maxov nećak i partner, vječiti optimist, koji ne zna ništa o mutnim poslovima i samo želi snimati filmove. Maxov zadnji film propada u kinima te ostavlja Maxa u dugovima prema zloglasnom mafijašu Reggieu (Morgan Freeman) koji mu prijeti ubojstvom.
U isto vrijeme, ostarjela zvijezda filmova, Duke Montana (Tommy Lee Jones) razmišlja o samoubojstvu dok dane provodi opijajući se u svojoj sobi. Dani slave su daleko iza njega i više ne vidi smisao života. Spletom okolnosti Max saznaje kako, u slučaju pogibije glavnog glumca na setu koji je osiguran, producentima ostaje novac od osiguranja. U tome vidi sjajnu priliku te odluči snimiti novi film u kojem će mu glavni glumac biti nitko drugi do Duke Montana. No stari pijanac, odbija poginuti na setu, i preživljava sve klopke koje mu Max postavlja. U tom procesu nastaju sjajne filmske scene koje Max ne može zanemariti. Uskoro uviđa da pred sobom ima film Oscarovskog potencijala te odustaje od prvobitnog plana i odlučuje se završiti film. Naravno takav scenarij se ne sviđa Reggieu.

Komentari (2)

Foto