Najluđi Božić (1989)

NATIONAL LAMPOON'S CHRISTMAS VACATION (Originalni naziv)

komedija

Jedina želja C.Chasa je idiličan Božić sa obitelji, ali stvari neće teći po planu

 
Režija: Jeremiah Chechik
Scenarij: John Hughes
Uloge: Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Randy Quaid, Miriam Flynn, William Hickey, ...

Filmografija

"Najluđi Božić" urnebesna je komedija, inače dio filmske serije National Lampoon's Vacation, popularnih komedija koje prikazuju nevolje u obitelji Griswold, prosječne američke obitelji kojoj se svaki praznik, ljetovanje ili izlet pretvori u noćnu moru. Zajednički nazivnik tih filmova glumački je par Chevy Chase i Beverly D'Angelo, sjajni i vrlo omiljeni američki komičari. Film je postigao velik uspjeh i jedna je od najpopulranijih američkih božićnih komedija svih vremena. Režirao ga je kanadski redatelj Jeremiah S. Chechik.

Četveročlana obitelj Griswold tipična je američka obitelj koju je uhvatilo predbožićno ludilo: treba pozvati brojnu rodbinu na blagdanski ručak, nabaviti jelku, kupiti darove. Iako sve to djeluje romantično, ipak se iza toga krije mnogo komplikacija: kupnja i nabava potrepština svodi se na jurnjavu, nema jamstva da nešto neće poći po krivu, a ni članovi rodbine se baš ne slažu. Tako ispada da je jelka koju su odabrali previsoka za dnevni boravak, žarulje kojima je otac okitio kuću neće se upaliti, i svako malo netko nešto uprska. Vrijeme će odmicati, i polako će se početi otkrivati stvarni problemi i osjećaji među ljudima...
Treći dio filmskog serijala, nakon "National Lampoon's Vacation" i "Izgubljenih u Europi", još jedna genijalna komedija o obitelji Groswold, pokazat će nam kako se blagdani mogu pretvoriti u pravu katastrofu.
Chase je svoju komičarsku karijeru započeo u showu "Saturday Night Live", da bi je u drugoj polovici sedamdesetih, u osamdesetima i prvoj polovici devedesetih pretočio u niz uspješnih komedija - " Golf klub", "Fletch", "Tri amigosa" . Ovom ulogom Chase još jednom dokazuje kako zaista uživa glumiti u obiteljskim komedijama, a ova će na najbolji način najaviti nadolazeće blagdane.

Komentari (10)

Foto