The Show Must Go On (2010)

THE SHOW MUST GO ON (Originalni naziv)

triler sf

Producent reality showa odluče izoliranim natjecateljima zatajiti da je izbio svjetski rat

 
Režija: Nevio Marasović
Scenarij: Nevio Marasović
Uloge: Sven Medvešek, Nataša Dorčić, Ivana Roščić, Marinko Nikolić, Stjepan Perić...

Filmografija

Po prvi puta na TV ekranima bit će prikazan “The show must go on“ Nevija Marasovića, koji je tek treći znanstveno-fantastični film u hrvatskoj povijesti i prvi nakon tri desetljeća SF suše. Prikazan prošle, 2010. godine u hrvatskim kino dvoranama, Marasovićeva distopija bila je pravo osvježenje na velikim platnima.

Zagreb, 20-e godine 21. stoljeća. Filip Dugan (Sven Medvešek), uspješni je producent reality showa “Housed“ u kojem tijekom 180 dana šest ljubavnih parova boravi u reality kući, izoliranoj od vanjskog svijeta. Svjetski rat započinje, no stanari su nesvjesni događanja izvan svoje okoline, a producent showa nastoji novosti sakriti od natjecatelja.

Scenarij za film Marasović je počeo stvarati četiri godine prije same realizacije, i to kao studensku vježbu na Akademiji dramske umjetnosti, dok je ideja nastala za vrijeme trajanja druge sezone hrvatskog “Big Brother” showa. U vrijeme nakon ulaska Hrvatske u EU, autor prikazuje zemlju koja se nalazi u ratu dok se stanari “kuće“ u svom TV reality showu, nesvjesni armagedona izvan zidova privremenog doma, bave svojim televizijskim poslom. Uzbudljivo kino ostvarenje aktualne hrvatske produkcije nagrađeno je “Zlatnom Arenom“ za scenarij, “Zlatnom Arenom“ za specijalne efekte te nagradom “Breza“ za najboljeg debitanta i “Oktavijanom“ za najbolji film 2010. godine po izboru kritičara.
 


Komentari (0)

Foto