Legenda o Hispaniji (2010)

Hispania, la leyenda (Originalni naziv)

povijesni

Čovjek kojemu je oduzeto sve, spreman je i Rim pokoriti…

Režija: Jorge Sánchez-Cabezudo, Alberto Rodríguez
Scenarij: Ramón Campos, Gema R. Neira
Uloge: Roberto Enríquez, Juan José Ballesta, Nathalie Poza, Jesús Olmedo

Filmografija

Hispanija, drugo stoljeće - U svijetu u kojem nekolicina moćnika upravlja tuđim životima, grupa hispanskih pobunjenika predvođena Virijatom preuzima sudbinu u svoje ruke. Borit će se protiv Rima kako bi obranili svoj teritorij - Hispaniju. Virijat je skromni hispanski pastir koji živi mirnim i jednostavnim životom uza svoju kćer Alteu, sve dok mu dolazak rimskih trupa pretora Galbe ne promijeni sudbinu.

Opširnije

Nakon napada na njegovo selo on se, pun bijesa, zakune na osvetu. Borit će se protiv osvajača do smrti. Borit će se protiv Rima. Virijat u borbi nije sam: Sandro, Darije, Paulo, Hektor… Zajedno oni čine malenu, ali otpornu grupu pobunjenika i spremni su dati život da bi oslobodili Hispaniju od rimske opsade. Nisu ratnici, ali ako je potrebno, postat će.

Zajedno će naučiti kako preživjeti u šumi, kako se suprotstaviti golemom carstvu, kako pridobiti pristalice i nositi se s gubicima.  Legenda o Hispaniji je priča o ljudskoj prirodi i stremljenjima duha da dostigne svoj cilj, o ljudskoj volji, snovima i strastima koje pokreću svijet i daju snage za borbu sa svim teškoćama i zaprekama, čak i kad su velike poput Rima. 

Ovo je priča o borbi, osveti i pustolovinama, ali ujedno to je i ljubavna priča. Glavni junaci su strastveni i spremni riskirati sve kako bi spasili ženu koju vole, osvetili se zbog smrti sina i oslobodili zemlju u kojoj su odrasli.

Video

Foto

Komentari (3)
© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >