Dani straha (2006)

KIDNAPPED (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Savršen svijet kakvog je do tada poznavao Conrad Cain nestat će zauvijek jednog kišnog jutra

 
Režija: Michael Dinner, Michael Watkins, ...
Scenarij: Duppy Demetrius, Sam Catlin, Hilly Hicks Jr, ...
Uloge: Timothy Hutton, Jeremy Sisto, Delroy Lindo, Dana Delaney, Will Denton, ...

Filmografija

Kada otmičari ugrabe Lea iz njegove bogate njujorške obitelji, kreće neviđena potraga za tinejdžerom i zločincima. Sumnjivi su svi, a izričito članovi uspješne i zagonetne obitelji Cain, koja svoje tajne nastoji ostaviti iza zatvorenih vrata i podalje od javnosti...

Savršen svijet kakvog je do tada poznavao uspješni biznismen Conrad Cain (Timothy Hutton) nestat će zauvijek jednog kišnog jutra, kada mu nepoznati ljudi otmu sina Lea. Uz milijune dolara, Conrad je stekao i mnoge neprijatelje pa otkrivanje otmičara njegovog sina neće biti nimalo lako. Poput Conrada, i njegova supruga Ellie (Dana Delany) izvan sebe je od brige za 15-godišnjeg sina Leopolda (Will Denton), osebujnog djeteta kojeg nevinost čini savršenim plijenom otmičarima. Očajni otac nastoji pronaći sina, ali istovremeno i sakriti "prljavo rublje" obitelji od lica javnosti pa angažira privatnog detektiva Knappa (Jeremy Sisto), koji se ne boji ogriješiti o zakon kada je potrebno, te njegovu partnericu, bivšu Interpolovu kompjutersku stručnjakinju, Turner (Carmen Ejogo).  Istovremeno, s istim ciljem, slučaj preuzimaju specijalni agent Latimer King (Delroy Lindo), iskusni FBI agent koji je odbio umirovljenje kako bi riješio ovaj slučaj, te agent Andy Archer (Linus Roache), koji za razliku od Knappa, uvijek postupa po slovu zakona.

 

Kako će dani prolaziti, šanse da Leo bude pronađen živ sve su manje pa su svi svjesni da je vrijeme od presudnog značaja za slučaj. Conradove mračne tajne uskoro izlaze na svjetlo dana, Knapp se suočava sa svojom prošlošću - slučajem otmice koji nije uspio riješiti kao FBI-ov agent, a Elliein politički povezan otac se uključuje u istragu, što agentu Archeru zadaje velike glavobolje kada naiđe na političke autoritete moćnije od njega.

Igra prevare i manipulacije se zahuktava, a malo tko je siguran i nevin. U malom meksičkom gradu, gdje ga kriminalci drže, Leo je svjestan da mu se svakim trenutkom smanjuju šanse da izvuče živu glavu pa zna da mora pronaći način kako stupiti u kontakt sa svojom obitelji u New Yorku i pobjeći iz ruku zločinaca. I dok su Cainovi odlučni preuzeti stvari u svoje ruke, otmičari su, svjesni da im se potjera približava, spremni na očajničke mjere.

Plejadu velikih glumaca sjajne serije "Dani straha" predvodi oskarovac Timothy Hutton kao Conrad Cain. Hutton započinje karijeru 1978., no prvi put se proslavlja u filmu Roberta Retforda "Ordinary people", u kojem glumi uz Mary Tyler Moore, Donalda Sutherlanda i Judd Hirsh, a za ulogu osvaja Oscara i Zlatni globus. Hutton ponavlja sjajnu glumu u filmu "Taps", 1981., za koju je ponovo nominiran za Zlatni globus. Filmografija Huttona nastavlja se "Danielom", Sidneyja Lumeta, znanstveno-fantastičnom dramom "Iceman" i klasikom Johna Schlesingera "Sokol i Snjegović", za koji je David Bowie napisao odličnu glazbenu temu "This is not America". U sljedeća dva desetljeća Hutton se pojavljuje u preko 25 igranih filmova poput "Kinsey", "French kiss", "Q & A", "Izigravajući Boga" i mnogim drugima.

Conradovu suprugu utjelovljuje izvrsna Dana Delaney, koja se u svojoj bogatoj karijeri  proslavila ulogom u hit seriji "Kineska plaža", a nominaciju za Emmy 2001. zaradila nastupom u seriji "Family law". Delaney se može pohvaliti i nastupima u serijama poput "Moonlighting", "Magnum" te igranim filmovima poput "The Fan", "Almost you", "Exit to Eden" i drugima.

Odlični Jeremy Sisto, koji igra privatnog istražitelja, veću slavu prvi puta ostvaruje nastupom u kontroverznoj drami Catherine Hardwicke "Thirteen", u kojoj se pojavljuje uz Helen Hunter. U mnogobrojnim nastupima u filmovima i serijama možda najzapaženiju ulogu ostvaruje u "Dva metra pod zemljom".

Izvrsni glumac dugačkog staža, Delroy Lindo, tumači lik iskusnog agenta FBI-ja koji kreće u potragu za otetim Leom. S više od 30 filmova u svojoj karijeri, dvanaestak televizijskih nastupa i nominacijom Tony, u više od 20 godina karijere Lindo postaje istinska zvijezda. Veliki kino hitovi poput "Clockers", "Uhvatite maloga", "Slomljena strijela", "Feeling Minnesota", "Malcom X" , "A life less ordinary", "Romeo mora umrijeti" samo su neki od velikih filmskih djela u kojima je Delroy Lindo ostvario zapažene uloge.


Komentari (0)

Foto