Pablo Eskobar (2012)

Escobar, El patrón del Mal (Originalni naziv)

drama kriminalistički biografski

Priča o najtraženijem kolumbijskom kriminalacu svih vremena

 
Režija: Carlos Moreno, Laura Mora
Scenarij: Juana Uribe, Camilo Cano, Juan Camilo Ferand
Uloge: Andres Parra, Mauricio Mejia, Angie Sepeda, CeCilia Navia, Eileen Moreno

Filmografija

Najskuplja serija ikada snimljena u Columbiji “Pablo Escobar - gospodar zla” portretira lik Pabla Escobara, kralja kokaina, izumitelja surove tehnike ubojstva “kolumbijske kragna” sa patološkom strahom od nečistoće, koji je uzor pronalazio u Al Caponeu, a ljubav prema mlađim ženama okrunio brakom sa petnaestogodišnjom djevojčicom.

Pablo Escobar ostao je upamćen kao jedan od najmoćnijih kriminalnih vođa i čovjek koji je odgovoran za najviše šmrkanja u toaletima u povijesti. Sitan lopov, rođen u malom kolumbijskom gradu Medelin od oca farmera i majke učiteljice brzo je napredovao od raznosača droge do krijumčara. Sa 32 godine bio je multimilijarder kome je šverc droge donosio pola milijuna eura dnevno.
Pablo Escobar, u stilu Robin Hooda, dio svog novca ulagao je u naklonost siromašnijih slojeva, donirajući programe za pomoć socijalno ugroženim licima, izgradnju škola i sportskih igrališta. Čovjek koji je oštetio 450 000 građana bježeći od policije, zapalio je dolarske novčanice u vrijednosti od 2 miliona dolara kako bi ugrijao promrzlu kćerku.
Kralja kokaina, sa političkim ambicijama i utopijskim mislima o Columbiji - zemlji legaliziranog kokaina, zaustavili su meci obloženi cijanidom.

Komentari (4)

Foto