subota, 20.04.2024 03:20

Spašavanje divljih životinja u Malaviju (2019)

Malawi Wildlife Rescue (Originalni naziv)

dokumentarni

Mala afrička država napravila je velik korak za spašavanje životinja

sez.2 ep.1Dr. Amanda spasi slijepog pavijana ljubimca, a dr. Charlotte operira ljuskavca kojem mora amputirati nogu. Dva mlada pavijana nestala su, a upoznajemo i svadljivog varana.
 
Režija: Andie Clare
Scenarij: N/A
Uloge: BJ Butler, Helen Baxendale

Filmografija

Tim Zaklade za divlje životinje iz Lilongwea u afričkom Malaviju predan je spašavanju i rehabilitaciji ozlijeđenih i napuštenih životinja, omogućavajući njihovo vraćanje u divljinu, gdje pripadaju.

Na čelu tima američka je veterinarka dr. Amanda Salb, jedina u Malaviju ovlaštena za omamljivanje i hvatanje krupne divljači. Direktorica Animal Carea Alma Van Dorenmalen prava je 'šaptačica životinjama', koja se može pohvaliti time da poznaje svaku od dvjesto životinja u Centru. Malavi je jedna od najsiromašnijih afričkih zemalja, a sredstva su oskudna, stoga je tim prisiljen snalaziti se i improvizirati. Nestanci struje uobičajeni su, a zbog kišne sezone Centar je natopljen vodom, no rad se mora nastaviti. U drugoj sezoni Torie Curr Smith preuzela je funkciju direktorice Animal Carea. Tim je ove godine svjedočio velikom priljevu ljuskavaca, a svi su oni pretrpjeli traumu zbog krijumčara divljih životinja. Amanda je jedna od nekolicine veterinara u Malawiju ovlaštenih za omamljivanje i hvatanje krupne divljači, zato su njezine usluge uvijek tražene. U seriji vidimo da je zovu da pomogne životinjama u šikari... a Amandin rad na terenu uvijek je prepun drame.

Komentari (0)

Foto