petak, 19.04.2024 23:25

Spašavanje divljih životinja u Malaviju (2019)

Malawi Wildlife Rescue (Originalni naziv)

dokumentarni

Mala afrička država napravila je velik korak za spašavanje životinja

sez.2 ep.2Infekcija noge sprječava puštanje na slobodu mlade dujker antilope, dr. Amanda slijedi mladog lava i stavlja mu ogrlicu, obilazimo oboljelog galaga i dočekujemo pridošlicu u centar, narogušenog žakoa.
 
Režija: Andie Clare
Scenarij: N/A
Uloge: BJ Butler, Helen Baxendale

Filmografija

Tim Zaklade za divlje životinje iz Lilongwea u afričkom Malaviju predan je spašavanju i rehabilitaciji ozlijeđenih i napuštenih životinja, omogućavajući njihovo vraćanje u divljinu, gdje pripadaju.

Na čelu tima američka je veterinarka dr. Amanda Salb, jedina u Malaviju ovlaštena za omamljivanje i hvatanje krupne divljači. Direktorica Animal Carea Alma Van Dorenmalen prava je 'šaptačica životinjama', koja se može pohvaliti time da poznaje svaku od dvjesto životinja u Centru. Malavi je jedna od najsiromašnijih afričkih zemalja, a sredstva su oskudna, stoga je tim prisiljen snalaziti se i improvizirati. Nestanci struje uobičajeni su, a zbog kišne sezone Centar je natopljen vodom, no rad se mora nastaviti. U drugoj sezoni Torie Curr Smith preuzela je funkciju direktorice Animal Carea. Tim je ove godine svjedočio velikom priljevu ljuskavaca, a svi su oni pretrpjeli traumu zbog krijumčara divljih životinja. Amanda je jedna od nekolicine veterinara u Malawiju ovlaštenih za omamljivanje i hvatanje krupne divljači, zato su njezine usluge uvijek tražene. U seriji vidimo da je zovu da pomogne životinjama u šikari... a Amandin rad na terenu uvijek je prepun drame.

Komentari (0)

Foto