Ševac i njegov pijevac (2004)

CRIMEN FERPECTO (Originalni naziv)

crna komedija

Nehotično ubivši kolegu, prodavač u robnoj kući postane metom ucjene neugledne prodavačice

 
Režija: Alex de la Iglesia
Scenarij: Jorge Guerricaechevarría, Alex de la Iglesia
Uloge: Guillermo Toledo, Luis Varela, Mónica Cervera, Fernando Tejero, Kira Miró...

Filmografija

"Crimen ferpecto" urnebesna je crnohumorna komedija koja na simpatičan i duhovit način ironizira rastrošnost i ludilo oko kupovanja u današnjoj Španjolskoj te ismijava stereotipnog ženskara koji je uvjeren da mu nitko ništa ne može.

Rafael (G. Toledo) je naočiti muškarac u najboljim godinama, uspješan prodavač u velikoj robnoj kući u centru Madrida te vrlo omiljen među ženama. Njegov glavni neprijatelj i konkurent u borbi za šefovsko mjesto jest prodavač Antonio, kojega prilikom jedne neugodne svađe Rafael ubije u garderobi. Zatečen i užasnut, Rafael se u prvi mah ne snađe, a da stvar bude još gora, njegov je čin vidjela Lourdes (M. Cervera), neugledna i neomiljena prodavačica koja je već dugo zaljubljena u Rafaela. Lourdes ga odluči ucjenjivati i time doći do svojega zadovoljstva. Tako će joj sad Rafael ispunjavati seksualne želje ukoliko ne želi da ga ona svima izda. Bilo bi lako da sve stane na ovome, ali glavnoga junaka čekaju još luđi događaji...

Redatelj Alex de la Iglesia (El Dia de la Bestia) zabavno je iskarikirao žanr kriminalističkih filmova, obogativši ga groteskom, nebuloznim dijalozima i luđačkim akcijskim prizorima. Publika je vrlo dobro prihvatila ovu komediju, a dobila je i prilično pozitivne ocjene od strane kritike.


Komentari (0)

Foto