Posljednja patrola (2012)

End of Watch (Originalni naziv)

akcija

Snažna priča o obitelji, prijateljstvu, ljubavi, časti i hrabrosti

 
Režija: David Ayer
Scenarij: David Ayer
Uloge: Jake Gyllenhaal, Michael Pen~a, Anna Kendrick, Natalie Martinez, ...

Filmografija

Jack Gyllenhall i Michael Pena u ulozi dva mlada policijska službenika koji patroliraju najozloglašenijim ulicama South Central Los Angelesa.

Vođeni misijom ispunjavanja policijske zakletve i služenja pravdi, policajci Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) i Mike Zavala (Michael Peña) postali su kao braća u svakodnevnom nastojanju da im dan na poslu ne bude Posljednja patrola. Kad patrolirate ulicama South Centrala, najopasnijeg dijela Los Angelesa jedino sigurno je da baš ništa nije sigurno. Rotirajuća svijetla, glasne sirene i napetu akciju prati iskren i često humorističan odnos partnera koji većinu vremena provode u patrolnom autu čekajući poziv. U opasnosti djeluju kao jedan, svjesni da svakog trena mogu poginuti.
Doživljaj napete akcije pojačan je snimanjem iz perspektive policajaca, članova bandi, nadzornih kamera, policijskih kamera i civila koji su se našli u unakrsnoj vatri. Ta 360° perspektiva impresivno i neposredno portretira najmračnije i najnasilnije ulice i kutke grada i hrabre policajce i policajke koji njima patroliraju.
Pisca/redatelja/producenta Davida Ayera (''Training Day'') vodila je želja da pokaže istinu o svakodnevici policajaca koji rade na ulicama Los Angelesa i pruži rijedak pogled u svijet čuvanja zakona na ulicama, te na stvarnost, hrabrost i suosjećanje tih ljudi. Producenti John Lesher, Nigel Sinclair i Matt Jackson, glavni glumci Jake Gyllenhaal i Michael Peña, te Anna Kendrick, America Ferrera, Cody Horn, Natalie Martinez, i Frank Grillo, iznijeli su snažnu priču o obitelji, prijateljstvu, ljubavi, časti i hrabrosti.

ZANIMLJIVOSTI O SNIMANJU FILMA
''Patrolarimo zajedno. Mi smo ta tanka plava linija koja štiti plijen od grabežljivaca, dobre od loših. Mi smo policija.''
''Posljednja patrola'' sniman je u području nadležnosti policijske stanice Newton, u jednom od najopasnijih kvartova u zemlji u kojem sve vrvi od kriminala. Iako je snimanje prošlo glatko, ovaj kraj, ulice i njihova turbulentna povijest puno su više od puke lokacije.
''Tijekom snimanja omogućen nam je pristup onome što inače nije dostupno i to zahvaljujući Davidu. Bio je jasan na sastancima produkcije o tome da smo tu samo posjetitelji i da se moramo prema svima odnositi s poštovanjem - od stanovnika do pripadnika policije", objasnio je jedan od producenata.

GLAVNI GLUMCI
JAKE GYLLENHAAL (policajac Taylor / izvršni producent)
Glumac s nominacijom za nagradu Oscar, Jake Gyllenhaal, nagrađen je nagradom BAFTA i nagradom National Board of Review za dirljivu ulogu Jacka Twista u bezvremenom klasiku Anga Leeja ''Brokeback Mountain''. Gledali smo ga i u Duncan Jonesovom hvaljenom znanstvenofantastičnom trileru ''Source Code'' i u ulozi u Eda Zwickova ''Love and Other Drugs'', kojom je osvojio nominaciju za najbolju mušku ulogu u komediji/mjuziklu.
MICHAEL PEÑA (policajac Zavala)
Michael Peña iskazao se u Hollywoodu brojnim ulogama i suradnjom s impresivnim popisom redatelja. Hvaljenu izvedbu ostvario je u Paul Haggisovom provokativnom i Oscarom nagrađenom filmu ''Crash'', uz Dona Cheadlea, Matta Dillona i Terrencea Howarda. Nedavno smo ga gledali u komediji Sony Picturesa ''30 Minutes or Less'' s Jessejem Eisenbergom i Dannyjem McBrideom. Uz Bena Stillera i Eddieja Murphyja gledali smo ga u Brett Ratnerovom ''Tower Heist''. Ove godine vidjet ćemo ga u ''Gangster Squad'' uz Seana Penna, Josha Brolina i Ryana Goslinga, a upravo je završio snimanje filma ''Chavez Diega'' Lune. Prošle godine snimio je ''Everything Must Go'', ''The Good Doctor'' i ''Battle: Los Angeles'' ulogom u kojem je zaradio nominaciju za nagradu ALMA.
AMERICA FERRERA (policajka Orozco)
America Ferrera najpoznatija je kao Betty Suarez u hit komediji kuće ABC ''Ugly Betty''. Uloga joj je donijela Emmy®, Golden Globe®, i Screen Actors Guild Award® te nagrade ALMA i Image. Hollywood je osvojila ulogom u filmu Patricije Cardoso ''Real Women Have Curves''. Osvojila je nagradu žirija Sundance festivala za najbolju glumicu i nominaciju za Independent Spirit nagradu za najbolji debi te nominaciju za Young Artist Award. Uskoro ćemo ju gledati u Todd Bergerovom ''It's a Disaster'', uz Juliu Stiles i Davida Crossa i u ulozi Helen Chavez u filmu Diega Lune ''Chavez'', o slavnom aktivistu i borcu za građanska prava Cesaru Chavezu. Nedavno je nastupila na West Endu kao Roxie Hart u mjuziklu ''Chicago'', a glumila je i u CBS-ovoj hit seriji ''The Good Wife''.



Komentari (7)

Foto