Vila Orhideja (1988)

VILA ORHIDEJA (Originalni naziv)

drama

Dolazak u mjesto iz djetinjstva zaručenom piscu mijenja život povratkom prve ljubavi

 
Režija: Krešo Golik
Scenarij: Krešo Golik, Ruža Jurković
Uloge: Rene Medvešek, Gordana Gadžić, Gala Videnović, Zlatko Crnković, Neva Rošić...

Filmografija

Posljednji igrani film Kreše Golika, Vila Orhideja (1988), melodrama je s elementima kriminalističkog. Pisac Boris po povratku u rodni kraj doživljava niz živih reminiscencija na prvu ljubav, koje ga dovode u nedoumicu te unose razdor između njega i njegove zaručnice Irene.

Mladi pisac Boris u pratnji svoje zaručnice Irene nakon 14 godina stiže u posjet ujaku u slavonsko mjesto gdje je proveo djetinjstvo. Ponovni dolazak potakne emotivna sjećanja u Borisu, sjećanja na lijepu Juliju koja je nekada živjela u prekrasnom ljetnikovcu, vili Orhideji. No Julijin otac, gospodin Stipanić, zaduživao se kod Kasapa te je zadužio i ljetnikovac koji je potom i pripao Kasapu. Sada ljetnikovac čuvaju oštri psi te mu Boris ne može niti prići, no u trenucima samoće javlja mu se lijepa Julija...
Radnjom smještena negdje na početak 20. stoljeća, Vila Orhideja film je pomno dizajniranih scena koje su rezultat odlično okupljene filmske ekipe te tako scenografiju potpisuje Željko Senečić, kostimografiju Doris Kristić, masku Maria Dziewulska, a fotografiju Davorin Gecl. U glavnoj ulozi je R. Medvešek, kojemu je ovo prva filmska uloga.

Komentari (0)

Foto