Putnik 57 (1992)

PASSENGER 57 (Originalni naziv)

akcija triler

Stručnjak za antiteroriste W.Snipes kreće u akciju nakon što teroristi otmu avion

 
Režija: Kevin Hooks
Scenarij: David Loughery, ...
Uloge: Wesley Snipes, Bruce Payne, Tom Sizemore, Alex Datcher, Elizabeth Hurley, ...

Filmografija

Dinamičan akcijski triler nadahnut velikim hitom Brucea Willisa "Umri muški", s izvrsnim Wesleyjem Snipesom (U. S. Marshals) u glavnoj ulozi. U ovom filmu jedan od svojih prvih zapaženijih nastupa ostvarila je i danas slavna manekenka i glumica Elizabeth Hurley.

Opasnog međunarodnog terorista Charlesa Ranea (B. Payne) policija već godinama uzaludno nastoji uhvatiti, ali joj on uvijek u posljednjem trenutku izmakne. Međutim, kad Rane kod plastičnog kirurga na Floridi pokuša promijeniti fizionomiju, FBI ga napokon uhiti i odluči prebaciti u Los Angeles. Istodobno, cijenjeni stručnjak za antiterorističku djelatnost John Cutter (W. Snipes) napušta službu nakon što mu je nedavno poginula supruga Lisa (E. Ayala). Njegov kolega i prijatelj Sly Delvecchio (T. Sizemore) moli ga da promijeni odluku, no Cutter ostaje pri svojoj namjeri, osobito jer sebe okrivljuje za Lisinu smrt. Cutterov i Raneov put ispreplest će se na zrakoplovnoj liniji za Los Angeles kamo FBI odvodi suludog kriminalca na suđenje.
Kada zrakoplov otmu Raneovi pomagači, među kojima i stjuardesa Sabrina (E. Hurley) i pobiju policajce, jedina će im prepreka biti Cutter koji u Kaliforniju putuje kao civil tražeći novi posao...
"Putnik 57" prva je glavna uloga u akcijskom filmu za Wesleyja Snipesa. Nakon što se okušao u krimićima i dramama, ovaj je talentirani glumac odlučio proširiti obzorja i odglumiti akcijskog heroja. Zahvaljujući jedinstvenoj karizmatičnosti, Snipes se odlično snašao i u tjelesno zahtjevnoj ulozi, nakon koje je uslijedio niz novih ("Izlazeće sunce", "Razbijač"), ništa manje uspjelih uloga. Pored Snipesa, odličan su glumački posao odradili i uvijek impresivni Tom Sizemore te hvaljeni kanadski glumac Bruce Greenwood. Ženski dio ekipe nešto je manje brojnosti, no ništa manje privlačan: u ulozi atraktivne stjuardese pojavljuje se lijepa Elizabeth Hurley.

Komentari (6)

Foto