srijeda, 19.05.2021 02:42

Animatik (2012)

ANIMATIK (Originalni naziv)

magazin

Emisija o umjetnosti animiranog filma

Emisija posvećena umjetničkim kratkometražnim animiranim filmovima hrvatskih i inozemnih autora. Kroz priloge i razgovore s gostima u studiju Animatik tematizira pojedine aspekte rada na animiranom filmu prikazujući i nova i klasična djela hrvatske i svjetske animacije.
 

''Animatik'' govori o poticanju proizvodnje animiranih filmova u Hrvatskoj u svjetlu odluke Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) o raspodjeli sredstava za poticanje proizvodnje i razvoja filmskih projekata u 2012., uključujući animirane filmove.

''Animatik'' kroz priloge i razgovore s gostima u studiju tematizira pojedine aspekte rada na animiranom filmu prikazujući i nova i klasična djela hrvatske i svjetske animacije. Cilj je emisije redovito prikazivati animirane filmove u kontekstu teme kako bi gledatelji imali prigodu vidjeti ove naslove u njihovu punom trajanju.
U ''Animatiku'' će kroz priloge i studijske razgovore sudjelovati autori animiranih filmova, članovi filmskih ekipa, filmski kritičari i filmolozi te organizatori festivala na kojima se prikazuju animirani filmovi, i to ovisno o središnjoj temi emisije.

Komentari (1)

Foto