nedjelja, 16.05.2021 19:55

Pogled iz visine (2011)

EARTHFLIGHT (Originalni naziv)

dokumentarni

Serijal istražuje životinjski svijet i kontinente gledane ptičjim očima

sez.1 ep.3Doživite svijet iz njihove perspektive. Na svijetu danas postoji između devet i deset tisuća poznatih vrsta ptica, što ih čini najraznovrsnijim razredom među kopnenim kralježnjacima. Viđamo ih svakodnevno na najrazličitijim mjestima, no koliko zapravo znamo o njima? Vrhunski BBC-jev dokumentarac vodi nas na nevjerojatno putovanje na krilima ptica prateći njihov život kroz godišnja doba te otkrivajući ne samo tajne čitave vrste nego i područja na kojima obitavaju. Kako uspijevaju simultano letjeti u golemim jatima, kako preživljavaju daleka putovanja preko čitavih kontinenata te na koji način surađuju s drugim životinjama u potrazi za hranom? Svaka od ukupno šest epizoda istražuje po jedan kontinent iz perspektive ovih pernatih stvorenja. Tako nas kroz Južnu Ameriku, afričke prašume, najveće europske metropole, Australiju i Aziju vode kondori, papige are, plamenci, lastavice, guske ili ždralovi, dočaravajući nam neke od najvećih prirodnih ljepota svojih staništa s visine od nekoliko stotina metara. ''Pogled s visine'' još je jedno očaravajuće BBC-jevo dokumentarno ostvarenje, nastalo u produkciji Johna Downera, na čijem se snimanju radilo čak tri godine. Serijal se sastoji od šest 60-minutnih epizoda kroz koje nas vodi narator David Tennant, a premijerno je prikazan u prosincu 2011. godine. Kombinira vrhunsku tehnologiju te kompleksne snimateljske tehnike koje kao rezultat donose impresivne slike iz zraka i pogled na ptice kakav dosad nismo imali prilike vidjeti. Downerova produkcija osvojila je brojne međunarodne nagrade za moderan pristup snimanju nakon što je prva upotrijebila vrlo inventivne tehnike kamere koje publiku uranjaju u životinjski svijet. Ako i vi na trenutak želite letjeti nebeskim prostranstvima, svjedočiti prirodnim ljepotama svih kontinenata i sudjelovati u kopnenim i morskim dramama životinjskoga svijeta, ovo je serijal koji ne smijete propustiti. 
 
Režija: John Downer
Scenarij:
Uloge:

Filmografija

Impresivna i čudesna BBC-jeva serija, snimana više od tri godine, kombinira vrhunsku tehnologiju, sofisticirane snimateljske tehnike i čudesne slike iz zraka prikazujući svijet iz zadivljujuće nove perspektive.

Pripremite se na nevjerojatno putovanje s pticama, dok lebdite preko kontinenata, svjedočite veličanstvenim seobama životinja i velikim svjetskim čudima što se rastvaraju pod vama, dok se obrušavate i sudjelujete u kopnenim i morskim dramama životinjskoga svijeta u kojima se odlučuje o životu i smrti.

Svaka epizoda istražuje jedan kontinent gledan ptičjim očima, te donosi dramatičnu priču o životu kroz godišnja doba. Vaš vodič kroz Južnu Ameriku, kondor, otkriva životinjska čuda planinskoga lanca Ande, a are pak ispod istražuju prašumu. Druge epizode pokazuju čudesne krajolike Afrike, Europe, Azije i Australije gledane očima ždrala, bjelolice guske, lastavice i plamenca. I naposljetku, šesta epizoda odlazi iza pozornice otkrivajući kako je ova uzbudljiva serija snimana.

Produkcija "John Downer" osvojila je brojne međunarodne nagrade za inovativan pristup snimanju nakon što je prva uporabila vrlo inventivne tehnike kamere koje publiku uranjaju u životinjski svijet


Komentari (0)

Foto