Spirala zločina (2005)

ENGRENAGES / SPIRAL (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Mladi javni tužitelj, policajka i istražni sudac riješavaju zamršene kriminalističke slučajeve

 
Režija: Manuel Boursinhac, Pascal Chaumeil, ...
Scenarij: Guy-Patrick Sainderichin, Thierry Depambour
Uloge: Caroline Proust, Gregory Fitoussi, Philippe Ducros, Guillaume Cramoisan, ...

Filmografija

Francuska kriminalistička serija s novim pravilima, u kojoj su glavni likovi policajka, sudac, tužitelj i ljigavi odvjetnik.

Na javnom odlagalištu smeća lijepa mlada žena nađena je mrtva, lica pretučenog do kostiju. Istragu vodi Pierre Clément, nedavno imenovani mladi javni tužitelj, koji se udružuje s policijskom zapovjednicom Laure Berthaud i istražnim sucem Robanom. Pred nama je grozan zločin, prljav slučaj, spoj prostitucije, droge, biznisa i politike. Javnom tužitelju Clémentu slučaj je još čudniji zbog upletenosti njegova prijatelja iz djetinjstva Benoîta Fayea, koji je danas generalni direktor uspješne grupacije. Dok Clément, Berthaud i Roban zajedno rade na tom da pravda bude zadovoljena, svatko svojim metodama, svatko sa svojim vjerovanjima, noseći se pritom s vlastitim demonima, situacija postaje nerazmrsiva.

Pred nama su tri jednako važna glavna lika, tri različita života, tri viđenja pravde. Svaka od osam 48-minutnih epizoda korak je bliže rješavanju slučaja koji je tema serije, ali svaka je epizoda i zasebna priča - inteligentan spoj za ovu žestoku, realističnu kriminalističku seriju.

Realistično snimana trupla u raspadu, autopsije i ispitivanja te namjerna monokromatska fotografija određuju ugođaj. Pokreti kamere držane u ruci, zumiranje i eliptični rezovi uranjaju nas duboko u zamršenu mrežu pravnoga sustava.


Komentari (2)

Foto