Bio-dome (1996)

BIO-DOME (Originalni naziv)

komedija

Dvojica tupana postaju dio projekta u kojem će morati naučiti kako spasiti Zemlju

 
Režija: Jason Bloom
Scenarij: Adam Leff, Mitchell Peck
Uloge: Pauly Shore, Stephen Baldwin, William Atherton, Denise Dowse, ...

Filmografija

Bud i Doyle su ovdje kako bi spasili svijet. No, tko će spasiti svijet od Buda i Doylea? Bud (Pauly Shore) i Doyle (Stephen Baldwin) dvojica su zgubidana koji u svojim životima doista ništa ne rade i ni o čemu ne brinu, iako su njihove djevojke prilično aktivne u čuvanju i spašavanju okoliša. Jednog dana, grupa znanstvenika otpočinje svoju istraživačku misiju života unutar kupole "Bio-Dome", u kojoj će provesti godinu dana bez ikakvoga kontakta s vanjskim svijetom...

Igrom slučaja, odnosno greškom vlastite gluposti, Bud i Doyle postaju dio projekta u kojem će morati naučiti kako spasiti Zemlju i pomoći znanstvenicima u dovršenju misije.

Snimljen nakon ogromnoga tržišnog uspjeha komedije "Glup i gluplji", film "Bio-Dome" redatelja Jasona Blooma pokušao je nadograditi osnovnu premisu o dvojici tupana u neuobičajenim okolnostima koje upozoravaju na ekološke opasnosti koje prijete našoj planeti.

Srećom, redatelj je s timom scenarista uspio izbjeći potencijalno zamorno dociranje te snimiti poštenu komediju koja će vas dobro nasmijati. Stephen Baldwin i Pauly Shore doista čine zabavan i duhovit par, a u manjim se ulogama pojavljuje čitav niz slavnih imena kao što su Kylie Minogue, Patricia Hearst ili Joey Adams.


Komentari (0)

Foto