Divlja republika (2021)

Wild Republic (Originalni naziv)

drama avantura

Grupa mladih delinkvenata bježi od vlasti... i pronalazi svoju

 
Režija: Markus Goller, Lennart Ruff
Scenarij: Arne Nolting, Jan Martin Scharf, ...
Uloge: Verena Altenberger, Franz Hartwig, Ulrich Tukur, Merlin Rose, Emma Drogunova

Filmografija

Usred neprohodnog krajolika u podnožju alpskog lanca grupa mladih prijestupnika treba proći rehabilitaciju kroz eksperimentalnu odgojnu metodu.

Ekspedicija, koja traje nekoliko tjedana namijenjena je popularizaciji osjećaja zajedništva, solidarnosti i obzira prema pojedincu. No planinski vodič i nadzornik pronađen je mrtav prve noći. Niko ne zna šta se dogodilo - nesreća ili ubojstvo. Grupu hvata panika i suočavaju se s teškom odlukom. Čekati predstavnike zakona i postati osumnjičeni zbog predrasuda? Ili pobjeći i uzeti sudbinu u svoje ruke?

Mladi ljudi imaju malo toga zajedničkog, ali jedno ih spaja, svi imaju jako loša iskustva s vlastima i pravosuđem i nemaju povjerenja u pošteno suđenje. Budući da ne znaju tko je ubojica, imaju samo jedan izbor: bježe u jedinom mogućem smjeru - sve više i više u alpski masiv. Čini se da je njihov bijeg beznadan sve dok ne naiđu na ogromnu skrivenu špilju, koja im nudi zaštitu od vjetra, vremenskih neprilika i njihovih progonitelja. Na ovom veličanstvenom mjestu u planinama i bez vladinih sankcija, počinju graditi vlastito društvo.

U borbi protiv sila prirode i vlastite agresivnosti odluče osnovati slobodnu republiku sa samonametnutim pravilima i zakonima. Uskoro dolazi do zavjera i igara moći, a ravna hijerarhija ustupa mjesto krugu donositelja odluka. I samo je pitanje vremena kada će policijske snage otkriti skrovište.

Komentari (0)

Foto