Predator (1987)

PREDATOR (Originalni naziv)

akcija sf

A.Schwarzenegger se bori protiv neidentificiranog bića koje bi moglo biti s drugog planeta

 
Režija: John McTiernan
Scenarij: Jim Thomas, John Thomas
Uloge: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Elpidia Carrillo, Bill Duke, ...

Filmografija

Film "Predator" poznatoga američkoga redatelja akcijskih filmova Johna McTiernana (Die Hard, The Hunt for Red October, Last Action Hero) izvrsna je mješavina akcijskog filma u stilu "Ramba" i znanstveno-fantastičnoga na tragu horora poput "Aliena". Prepun uzbudljivih akcijskih i nerijetko zastrašujućih prizora u sklopu čudesne džungle (snimane na stvarnoj lokaciji na jugu Meksika), film je bio velik hit i samo je u Sjedinjenim Državama zaradio 60 milijuna dolara, a nekoliko godina kasnije snimljen je i nastavak.

CIA pošalje grupu komandosa na čelu sa specijalcem Dutchom (A. Schwarzenegger) u srednjeameričku džunglu spasiti zrakoplovce koje su zarobili gerilci. Misija se odvija po planu, komandosi oslobađaju taoce, no tragajući za petoricom nestalih, pronađu njihova oguljena tijela, što zasigurno nije bilo djelo gerilaca. Naime, izgleda da u džungli postoji nešto, neko biće golom oku nevidljivo, koje ubija ljude vadeći im utrobu i masakrirajući ih. Dutch, njegovi specijalci i preživjela taokinja krenu u potragu za neidentificiranim bićem koje bi moglo biti s drugog planeta. Njihov put pretvorit će se u noćnu moru kad počnu jedan po jedan stradavati...
Iako je prvotno glavna uloga bila namijenjena francuskom glumcu Jean-Claudeu Van Dammeu, vođu komandosa tumači slavni Arnold Schwarzenegger (trilogija Terminator, True Lies). Uz njega nastupaju i drugi poznati glumci akcijskih filmova, Jesse Ventura i Carl Weathers.

Komentari (19)

Foto