Opojna večer na proljetnom povjetarcu (2009)

CHUN FENG CHEN ZUI DE YE WAN / SPRING FEVER (Originalni naziv)

drama

Potresna priča o tajnom i intenzivnom homoseksualnom odnosu dvojice muškaraca

 
Režija: Ye Lou
Scenarij: Feng Mei
Uloge: Hao Qin, Sicheng Chen, Zhuo Tan, Jiaqi Jiang

Filmografija

"Opojna večer na proljetnom povjetarcu" provokativna je i intrigantna psihološka drama, dojmljiv film kontroverznog kineskog redatelja Loua Yea, inače u svojoj zemlji poznatoga kao provokativna redatelja čiji je film Ljetni dvorac bio zbog neprimjerenog sadržaja zabranjen.

Kineski grad Nanking, u proljeće 2007. Unajmljen da prati navodno nevjernog supruga, privatni detektiv Lou Haitao (C. Sicheng) svakodnevno ga slijedi. Uskoro otkrije da je osumnjičeni uistinu preljubnik koji održava redovite odnose s nešto mlađim muškarcem. Sve udubljeniji u slučaj, Lou Haitao se nehotice približi onima koje špijunira te postane očiti svjedok njihove ljubavi, koja ga toliko zaokupi da izuzetno utječe i na njega. Sve će se to duboko odraziti i na njegov odnos s djevojkom, koja primjećuje kako se on mijenja...

Uz česte neskrivene prikaze ljubavnog odnosa, nabijen emocijama, film ostavlja upečatljiv dojam i otvara pitanja o slobodi ljubavnih odnosa. Film je osvojio nagradu za najbolji scenarij na Filmskom festivalu u Cannesu.


Komentari (0)

Foto