Fled (1996)

FLED (Originalni naziv)

akcija komedija avantura

Dvojica robijaša zajedno bježe iz zatvora no kad izađu upletu se u potjeru za disketom

 
Režija: Kevin Hooks
Scenarij: Preston A. Whitmore II
Uloge: Laurence Fishburne, Stephen Baldwin, Will Patton, Robert John Burke, ...

Filmografija

Iz zatvora su mogli pobjeći samo zajedničkim snagama, no kad su izašli na slobodu, htjeli su se odvojiti jedan od drugoga...

Mark Dodge (Stephen Baldwin) vrhunski je haker, koji je zbog svoje posljednje kompjuterske avanture završio u zatvoru, unutar čijih zidina se ne snalazi baš najbolje, s obzirom da je riječ o mirnom čovjeku nesklonom sukobima. Charles Piper (Laurence Fishburne) opaki je ulični frajer koji svoju kaznu služi u istome zatvoru. Dodge i Piper nemaju ništa zajedničko, osim što su, zbog mjera predostrožnosti, lancima vezani jedan za drugog.
Unatoč očitim poteškoćama, njih dvojica uspiju pobjeći iz zatvora, ali se putem upletu u ozbiljan problem u koji su uključeni i korumpirani federalni agent, kubanski mafijaši i nestala disketa.
Sastavljen od svih onih sastojaka koji u pravim rukama jamče dobru filmsku zabavu , "Fled" redatelja Kevina Hooksa na kraju je ispao upravo takav, odličan akcijski film u kojem se miješaju elementi trilera, komedije, avanturističkog filma, ljubavne priče i zatvorske drame. J
Jedan od najboljih afro-američkih glumaca svoje generacije, iskusni Laurence Fishburne, te jedan od pripadnika glumačke dinastije Baldwin, simpatični Stephen, naprosto briljiraju u svojim nastupima, pokazujući na bezbroj načina kako im ulančanost nije predstavljala nikakav problem. Upravo zbog njihovih odličnih izvedbi, lako je zanemariti sitnije mane filma.

Komentari (0)

Foto