Indijanski snovi (2005)

BUFFALO DREAMS (Originalni naziv)

drama obiteljski

Film u kojemu se naivan pustolovni zaplet isprepleće s ekološkim poukama

 
Režija: David Jackson
Scenarij: Marjorie Schwartz Nielsen
Uloge: Reiley McClendon, George Newbern, Graham Greene, Geraldine Keams, ...

Filmografija

Nakon što mu otac prihvati posao u astronomskom opservatoriju u unutrašnjosti New Mexica, dvanaestgodišnji Josh Townsend (R. McClendon) prvi se put susreće s pravom prirodom. Njegova nova kuća nalazi se na rubu velikoga rezervata u kojemu žive posljednja golema stada bizona u Americi. Od nasrtaja civilizacije čuvaju ih lokalni Navajo Indijanci koje predvodi poglavica Crni Konj (G. Greene)..

U nepoznatoj sredini dječak se osjeća usamljeno sve dok ga ne prihvati, ne bez djedova utjecaja, poglavičin unuk Thomas (S. Baker). Kad pridošlica iznevjeri njegovo povjerenje, odavši nehotice indijansko sveto mjesto skupini bezobzirnih bijelih dječaka koji na biciklima haraju okolicom, mladi Indijanac se ozbiljno naljuti...

"Buffalo Dreams" je televizijski film za mlade u kojemu se naivan pustolovni zaplet isprepleće s ekološkim poukama. Snimio ga je na lokacijama u Utahu iskusni David Jackson u čiju su filmografiju upisani brojni nastavci popularnih televizijskih serija od Newyorških plavaca do Profilera te od Smallvillea do South Beacha, a koji je davne 1987. osvojio i uglednu nagradu Edgar Allan Poe za jednu od epizoda The Equalizer.

Među glumcima se ističu slikovite sporedne uloge kandidata za Oscara u "Plesu s vukovima", Grahama Greenea, te Geraldine Keams (Twin Peaks), koji glume indijanskoga poglavicu i njegovu ženu.


Komentari (0)

Foto