Izigrano povjerenje (1994)

BETRAYAL OF TRUST (Originalni naziv)

drama

Pjevačica tuži psihijatra koji ju je omamljujući lijekom seksualno iskorištavao niz godina

 
Režija: George Kaczender
Scenarij: Suzette Couture, Barbara Noël, Kathryn Watterson
Uloge: Judith Light, Judd Hirsch, Betty Buckley, Nicholas Campbell, Kevin Tighe, ...

Filmografija

Film je snimljen prema romanu You Must Be Dreaming u kojemu je opisan slučaj pjevačice i glumice Barbare Noël, koju je njezin psihijatar sedamnaest godina seksualno iskorištavao omamljujući je lijekom od kojega je padala u stanje nalik snu.

Pjevačica Barbara Noël (J. Light), koja nastupa u noćnim klubovima, povremeno za vrijeme nastupa gubi glas. Kako je fizički zdrava, upućena je na tretmane uglednom psihijatru, dr. Julesu Massermanu (J. Hirsch). Na redovite terapije odlazi deset godina. Njezin muž, Richard (N. Campbell), smatra da tretmani nisu dobri za Barbaru, jer je postala ovisna o lijeku koji joj liječnik daje za vrijeme terapije. Između dvaju odlazaka dr. Massermanu Barbara počinje piti, kako bi izdržala do sljedeće doze. Za vrijeme posljednje terapije iz stupora se probudi ranije nego obično i, nesposobna da se pomakne, shvaća da dr. Masserman s njom ima snošaj. Namjerava podići tužbu, a kako je dr. Masserman vrlo ugledan, Barabara teško pronalazi odvjetnika, no ne odustaje. Prvo ohrabrenje stiže kad se javi žena koja je doživjela isto što i Barbara...

Film je snimljen prema romanu You Must Be Dreaming u kojega su zajedno napisale Barbara Noël i Kathryn Watterson, autorica niza istraživačkih knjiga u kojima se bavi relevantnim društvenim pitanjima. Judith Light, američka TV zvijezda, višestruka dobitnica Emmyja (One Life To Live) i drugih nagrada, suzdržano je, a uvjerljivo odglumila ulogu žene koju je uništio psihijatar, iskorištavajući psihičke probleme prouzročene zlostavljanjem u djetinjstvu.


Komentari (0)

Foto