Krađa Bess (2002)

STEALING BESS (Originalni naziv)

komedija

Priča prati mladoga industrijskog špijuna koji nastoji doći do prototipa usisavača

 
Režija: Luke Cresswell, Steve McNicholas
Scenarij: Luke Cresswell, Steve McNicholas
Uloge: Lee Evans, Rose McGowan, Kip Pardue, James Rebhorn, Chevy Chase

Filmografija

Dok je njegov otac Dirk Bently (J. Rebhorn) naoko ugledni poslovni čovjek, mladić Jack (K. Pardue) bavi se industrijskom špijunažom. Želeći odustati od svega nakon posljednjega neuspješnog zadatka, Jack ipak prihvati očevu najnoviju sugestiju. Hineći potrebu za poslom, Jack u mjesnoj tvornici usisavača nastoji doći do prototipa kontroverznog modela Harmonia...

No, stvari se zakompliciraju kada se šeprtljavi špijun zaljubi u jednu od radnica u tvornici koju godinama muči suparništvo sa susjednom tvornicom usisavača...

Radeći godinama zajedno, američki redatelji, scenaristi i skladatelji Luke Cresswell i Steve McNicholas najviše su uspjeha postigli svojim sad već kultnim kratkometražnim filmom "Brooms" (1995) za koji su nominirani za Oscara. Uz to, proslavili su se i na malom ekranu realiziravši glazbeni program Stomp Out Loud za koji su nominirani za nagradu Emmy.

Njihov dugometražni igrani film "Krađa Bess" podsjeća na oba spomenuta filma generirajući specifičan tip humora u kombinaciji s atraktivnim glazbenim i koreografskim rješenjima. Priča prati mladoga industrijskog špijuna Jacka koji nastoji doći do prototipa usisavača u kontekstu dugogodišnjeg rivalstva dviju tvornica koje su osnovala zavađena braća.

U glavnoj je ulozi Kip Pardue, epizodist iz filmova "Nezaboravni klub" i "Pravila privlačnosti", dok su mu kolege puno poznatiji Lee Evans (Mišolovka, Funny Bones) u ulozi Toadyja koji je nastupio i u filmu "Brooms", zatim James Rebhorn (Dozvola za brak, serija As the World Turns) kao Jackov otac Dirk te popularni američki komičar Chevy Chase (Fletch, National Lampoon's Vacation) u epizodnoj ulozi Mr. Puncha. U glavnoj je ženskoj ulozi Rose McGowan (Jewbreaker, serija Čarobnice), a svakako treba istaknuti otkvačena vizualna rješenja autorskog dvojca koja duhovito reinterpretiraju prozu Charlesa Dickensa.


Komentari (0)

Foto