Američki odmetnici (2001)

AMERICAN OUTLAWS (Originalni naziv)

akcija komedija vestern

Skupina mladih rančera, bivših vojnika sukobi se s korumpiranim vlasnikom željeznice

 
Režija: Les Mayfield
Scenarij: Roderick Taylor
Uloge: Colin Farrell, Scott Caan, Ali Larter, Gabriel Macht, Kathy Bates, ...

Filmografija

Avanturistički vestern redatelja Lesa Mayfielda "Američki odmetnici" ne pretendira biti povijesno točnom i iscrpnom pričom o braći James i njihovim prijateljima pa to i nije, nego koristi određene povijesne činjenice kako bi svoju, iznimno zabavnu i zanimljivu, priču obogatio konkretnim detaljima iz američke povijesti...

Kako bi vratili pravdu među ljude, Jesse James i njegovi suborci pokazali su kako puno više časti i poštenja imaju odmetnici nego oni koji bi trebali provoditi zakone.Kada žitelji mirnoga gradića na američkome srednjem zapadu doznaju kako je korumpirani vlasnik željezničke tvrtke do uvjeta za novi posao došao krađama i ubojstvima, skupina mladih rančera, koji su se netom vratili iz rata, udruži svoje snage kako bi ispravila nepravdu te uzima stvari u svoje ruke. Međutim, cijena koju će naposljetku morati platiti za svoj pothvat bit će previsoka jer će se skupina predvođena Jessejem Jamesom (Colin Farrell) naći na meti dotad neviđenoga osvetničkog pothvata.
Uokvirivši elemente akcijskog filma i filma potjere u atraktivno ruho vesterna, Mayfield i scenarist Roderick Taylor stvorili su odličan komad cjelovečernje zabave. U jednoj od posljednjih uloga prije konačnog prelaska u prvu holivudsku ligu Colin Farrell se lako nosi s ogromnim povijesnim naslijeđem lika kojeg igra, a ne smijemo zaboraviti ni ostatak ekipe u kojoj su manje mjesto našli i slavni Timothy Dalton i Kathy Bates.

Komentari (2)

Foto