Zvijezde će te odvesti kući (2001)

FOLLOW THE STARS HOME (Originalni naziv)

drama obiteljski

Topla priča o mladom paru čiji život mijenja spoznaja da će im se roditi hendikepirana kći

 
Režija: Dick Lowry
Scenarij: Sally Robinson, Luanne Rice
Uloge: Kimberly Williams-Paisley, Caitlin Fein, Campbell Scott, Alexa Vega, ...

Filmografija

Osim dirljive priče, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, treba istaknuti glumu dviju djevojčica: Caitlin Fein, koja je u vrijeme snimanja imala osam godina i koja neobično uvjerljivo glumi hendikepiranu Julie, te Alexu Vegu, izvrsnu kao Amy Williams.

Kad dr. David McCune (C. Scott) djevojku koja mu se sviđa, Diane Parker (K. Williams-Paisley), upozna sa svojim bratom Markom (E. Close), vrlo brzo shvaća da je Diane osvojena Markovim šarmom. Diane i Mark se zaljubljuju i vjenčaju. Život im se čini savršenim, osobito kad Diane dozna da je trudna. No, liječnički pregledi otkrivaju da je plod koji nosi oštećen i da će, ako se dijete rodi, biti neposobno za samostalan život. Unatoč nalazu, Diana odluči zadržati bebu, no Mark nije sposoban shvatiti njezinu odluku ni zamisliti život podređen djetetu koje nikad neće biti "normalno". Rastaju se. Za razliku od Marka, Dianina majka i David razumiju i podržavaju Dianinu odluku. Kad se rodi mala Julie, David se ponudi da bude njezin liječnik, a Dianina mama pomaže joj oko djeteta.

Život nije lak, ali se Diane ne žali, uživa u vremenu koje provodi s Julie (C. Fein). Čak i kad joj David otkrije da Julie neće živjeti dulje od pet-šest godina, Diane to vidi kao dragocjeno vrijeme koje će provesti sa svojim djetetom. Veliku promjenu u njihov život donosi dvanaestogodišnja Amy (A. Vega), kći alkoholičarke koja živi s nasilnim ljubavnikom, koja nekim čudom savršeno razumije malu hendikepiranu djevojčicu u kolicima...


Komentari (0)

Foto