McBride: Ubojstvo poslije ponoći (2005)

McBRIDE: MURDER PAST MIDNIGHT (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Odvjetnik McBride uzima slučaj suđenja mladoj ženi optuženoj za ubojstvo bogatog supruga

 
Režija: Kevin Connor
Scenarij: Dean Hargrove
Uloge: John Larroquette, Paula Trickey, Marta DuBois, William McNamara, Matt Lutz...

Filmografija

Ovaj izvrstan sudski krimić, napete priče i sa zanimljivim likovima, osobito likom odvjetnika McBridea, koji je inteligentan, pronicljiv, duhovit, šarmantan i pravdoljubiv, podsjeća na legendarne sudske krimiće o slučajevima Perryja Masona.

Postariji bogataš Harriman William McNamara nađen je u svom krevetu bez svijesti. Smješten je u bolnicu i nalazi se u komi. Istragom je utvrđeno da je u čaši mlijeka koju je dobio pred spavanje bila velika doza fenobarbiturata. Sobarica vjeruje da je vidjela kako mu mlijeko nosi njegova mlada supruga Claire (P. Trickey). Iako u kući Harrimanovih žive njegovi sin, kći i tajnica, Claire ostaje jedina osumnjičena. Uhapšena je i izvedena pred sud. Slučaj je htio da u poroti bude Mike McBride (J. Larroquette). Jedino on uviđa kako su dokazi protiv Claire Harriman preočiti i po njegovom mišljenju namješteni i on je jedini član porote koji daje glas da mlada žena nije kriva za što je se tereti. Zato se nudi da joj bude branitelj u ponovljenom procesu...
Lik Mikea McBridea kreirao je Dean Hargrove, scenarist i producent koji je stvorio još jednog popularnog junaka kriminalističkih filmova, profesora kriminologije, dr. Jonathana Maxwella, u filmskom serijalu Murder 101. Odvjetnik McBride uvijek pobjeđuje u najtežim sudskim parnicama, a do sada je snimljeno deset filmova o njegovim slučajevima. Prvi u seriji bio je Murder Past Midnight. Za ovaj film sam Hargrove napisao je i scenarij. McBridea glumi J. Larroquette.

Komentari (0)

Foto