Luda vjenčanja (1998)

WEDDING SINGER (Originalni naziv)

komedija romantika

Shrvani pjevač na vjenčanjima kojeg ostavi zaručnica se zaljubi u simpatičnu konobaricu

 
Režija: Frank Coraci
Scenarij: Tim Herlihy
Uloge: Drew Barrymore, Adam Sandler, Christine Taylor, Allen Covert, ...

Filmografija

"Luda vjenčanja" nalik su putovanju u osamdesete: kičasta i neobuzdana posveta mnogim nezaboravnim glazbenim hitovima, od Boya Georgea, pa sve do Billyja Idola. U svojoj osnovi ovo je ipak klasična romantična komedija puna nesporazuma, ganutljivih trenutaka i emotivnih tenzija. Drew Barrymore se sjajno snalazi u svijetu romantičnih komedija, a Adam Sandler pokazao se odličnom komičnom distrakcijom i pravom osobom za ulogu romantičnog gubitnika.

Robbie Hart (A. Sandler) sretan je kao pjevač na vjenčanjima. Pred njim je i vlastito vjenčanje s dugogodišnjom djevojkom Lindom. Međutim, na sam dan vjenčanja Linda odustane nezadovoljna što Robbie nije dovoljno ambiciozan da bi napravio pravu karijeru pjevačke zvijezde. Razočaran, Robbie utjehu pronalazi u druženju sa simpatičnom Julijom (D. Barrymore), novom djevojkom koja počinje raditi u restoranu u kojem on pjeva. I Julia je pred udajom za bogatog, ali napuhanog Glenna koji ju osim svega i vara.

Tijekom priprema za Julijino vjenčanje Robbie i ona zaljube se jedno u drugo, ali ih mnoštvo nesporazuma još neko vrijeme sprečava da priznaju svoje prave osjećaje...

Film je režirao Frank Coraci, koji je svoj talent i privrženost komedijama nastavio promovirati i u kasnijim naslovima, poput "Vodonoše" i "Puta oko svijeta u 80 dana". Sa 7 nominacija i 5 osvojenih nagrada "Luda vjenčanja" su djelo koji zaista ne smiju propustiti ne samo ljubitelji romantičnih komedija, već i svi pravi zaljubljenici u filmsku umjetnost!


Komentari (6)

Foto