Smrtonosnih 60 (2009)

DEADLY 60 (Originalni naziv)

dokumentarni

Iskusni zoolog Steve Backshall upoznati će nas sa opasnostima i ljepotama životinjskog svijeta

 

U produkciji BBC-ja, ova popularna i hvaljena dokumentarna serija, koja je bila nominirana i za BAFTA nagradu, prikazuje se na CBBC kanalu već tri godine i isto toliko sezona.

Putujući preko šest kontinenata - kroz šume, pustinje, močvare, mora, Steve Backshall je u potrazi za 60 smrtonosnih životinja. Svaka epizoda donosi priču o nekoliko opasnih životinja koje je Steve locirao u njihovom prirodnom staništu. Čak i one koje su nam se do sada činile bezopasnima, mogu biti smrtonosne, ali jednako tako i fascinantne. Doznajemo što ih čini toliko opasnima i kako njihovo predatorsko ponašanje utječe na ekosistem, no naučit ćemo i mnoštvo zanimljivih detalja o svijetu oko nas.

Jeste li znali da vodenkonj ubije više osoba od bilo koje druge životinje u Južnoj Africi? Bez obzira na svoje kratke noge i krupno tijelo, on može bez problema pretrčati čovjeka. Jeste li znali da je sipa jedna od najinteligentnijih vrsta u porodici beskičmenjaka? Sipa ima tri srca te može mijenjati boju, što nije samo način kamuflaže i približavanja plijenu, već i komuniciranja. Od malih predatora kao što su pauci, do velikih poput krokodila i morskih pasa, Steveovo putovanje i avanture Južnom Afrikom, Australijom, Indijom, Malezijom, Europom i Sjevernom i Južnom Amerikom pokazat će nam kakve sve opasnosti i ljepote krije životinjski svijet.

Voditelj: Steve Backshall


Komentari (0)

Foto